Opgelet: oplichters proberen u met coolblue-nepshop geld afhandig te maken

ANP
De Nederlandse politie waarschuwt consumenten om vooral geen spullen te bestellen via de website www.coolblue-deals.com. Achter de site zitten oplichters die mensen geld afhandig proberen te maken. Bestelde spullen worden niet afgeleverd. Hoeveel mensen er zijn ingestonken, is niet bekend. 

Valse webshops - die in deze kerstperiode geregeld opduiken - hebben gemeen dat oplichters een url hebben geregistreerd waarin de naam van een bekend bedrijf zit. Zoals in dit geval de bekende webwinkel Coolblue. De websites zijn veelal voorzien van een echt adres, een betaalmogelijkheid en een keurmerk. “Het gaat om professioneel ogende webshops, die veel moeilijker te herkennen zijn dan ‘gewone’ nepshops’’, zo waarschuwde ook de Nederlandse Consumentenbond onlangs. 

Het advies van de politie: controleer voor bestelling altijd of je de juiste naam bovenin ziet staan. Nog een paar tips : lees altijd de gebruikerservaringen (reviews). Winkels zonder ervaringen of met heel weinig ervaringen zijn verdacht. Een andere aanbeveling: betaal achteraf, of verzekerd met bijvoorbeeld een creditcard. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Zo'n reviews kun je zelf maken he. Maar kijk vooral naar het slotje bovenaan in de balk en of je doorverwezen wordt om te betalen met je kaartlezer of niet.

 • Wendy Vandereyken

  Iedereen kent de url van Coolblue en ook Bol. Als je bovenaan een ander webadres ziet staan, zelfs al komt de naam erin voor, zou je toch moeten weten dat er iets niet klopt. Kijk ook altijd de contactgegevens na, en als je twijfelt bel eerst naar het echte filiaal om even te checken. Sommige mensen kijken niets na en doen maar op.

 • Werner Reynen

  Niet alleen coolblue. Deze week mail van mediamarkt. Dat de goederen kunnen afgehaald worden in een bepaald filiaal. Filiaalnummer bestond niet. Naar dichtsbijzijnde winkel gebeld en ze wisten van niets.

 • Luc Deville

  Kunnen banken en creditkaart bedrijven er niet voor zorgen dat het niet kan dat die nep winkels een rekening kunnen openen? Dat soms eens een oplichter een rekening kan openen is altijd mogelijk maar blijkbaar is het voor oplichters een fluitje van een cent. Misschien iets meer controle van al die dik betaalde experts bij het openen van een rekening.

 • erik Luykx

  Zal mij worst wezen! Koop alle electro local aan dezelfde scherpe prijs.