Op welk schilderij lijk jij? Ontdek het vanaf vandaag met Google

www.zimbio.com
Heb jij je ooit afgevraagd hoe je er zou uitzien mocht je een kunstwerk zijn? Dankzij de Google ‘Art Selfie’ wordt die vraag nu beantwoord. De update van de app 'Google Arts & Culture' is vanaf vandaag in ons land beschikbaar. VTM Nieuws-gezichten Dany Verstraeten en David Dehenauw mochten al eens testen.

Om de grootste kunstwerken in de geschiedenis toegankelijk te maken voor iedereen lanceerde Google eerder het Google Arts platform. Daar wordt vandaag de Art Selfie aan toegevoegd. Wie de app gebruikt om een selfie te nemen, wordt meteen gekoppeld aan zijn of haar evenbeeld in één van de tienduizenden kunstwerken die Google samen met de meer dan 650 partners uit de kunstwereld digitaal beschikbaar maakt. Zo kom je meteen te weten of je figureert in de ‘Mona Lisa’, of je trekjes deelt met het ‘Meisje met de parel’, of misschien was je wel getuige van ‘De schepping van Adam’?

Technologie en kunst voor iedereen

Wanneer je een selfie neemt, wordt deze vergeleken met gezichten in kunstwerken die ter beschikking worden gesteld door partnermusea. Na de analyse krijg je procentueel te zien hoezeer de vergelijking opgaat met iedere uitkomst. Op deze manier wordt jouw selfie een toegangspoort naar een kunstwerk of kunstenaar die je misschien nog niet kende. Een druk op het resultaat toont je meteen alles wat je maar weten wil over het het werk waarin 'jij' de hoofdrol speelt. En je kan het resultaat delen via sociale kanalen.

“Met de Art Selfie willen we iedereen een leuke ingang aanreiken om kennis te maken met onze rijke kunstgeschiedenis,” zegt Michiel Sallaets, Communications Manager Benelux bij Google. “Kunst geeft ons een inkijk in het leven en de cultuur van een maatschappij op een bepaald moment in de tijd. Mensen in contact brengen met hun evenbeeld in kunst, is zowel een leuke verrassing als educatieve verrijking.”

78 miljoen selfies

De teller staat vandaag al op ruim 78 miljoen gemaakte Art Selfies. Dankzij de samenwerking met meer dan 650 kunstinstellingen worden regelmatig nieuwe kunstwerken beschikbaar die gebruikers kunnen ontdekken. 

De app is vanaf vandaag beschikbaar voor zowel Android als iOS.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Ze zijn hun software voor gezichtsherkenning aan het testen.

 • Robert Van Damme

  Alléeee.. Wéér iets waarmee onze selfie-schietende medemens zichzelf weer mee kan verheerlijken... Hopelijk komen ze in onzachte confrontatie met het verleden! Maar ik denk niet dat hier een "vervolg"-artikel van is, zoals van zo weinige...

 • Vladimir De Leeuw

  Wel ja, thierry, op die manier oogst Google weer gigantisch veel gegevens van de dwazen die hun ijdelheid belangrijk vinden.Nu kennen ze dus ook het gezicht achter de google-accounts. Slim bekeken.

 • Vladimir De Leeuw

  Nu kennen ze dus ook het gezicht achter de google-accounts. Slim bekeken.

 • Vladimir De Leeuw

  Wel ja, thierry, op die manier oogst Google weer gigantisch veel gegevens van de dwazen die hun ijdelheid belangrijker vinden.