Ook Twitter-naam vanaf nu langer

EPA
Twitter trekt de laatste tijd duidelijk ten strijde tegen de kortheid van het medium. Nog geen week nadat het bedrijf uit San Francisco aankondigde dat het de maximale lengte van de tweets voor iedereen verdubbelde - van 140 naar 280 tekens-, kondigt het aan dat vanaf nu ook de Twitter-naam meer tekens kan bevatten. Ze verhogen het maximum aantal van 20 naar 50 tekens. Dat nieuws werd uiteraard bekend gemaakt via Twitter.

"Ga je gang: voeg die tweede naam toe of nog een paar emoji", moedigt Twitter zijn gebruikers aan. 

De verandering is niet van toepassing op de gebruikersnaam (dat wat na het apenstaartje verschijnt), maar enkel op de naam in vetjes. Voor de gebruikersnaam geldt nog steeds een limiet van 15 tekens.

Weinig impactvol

Dinsdag veranderde Twitter de limiet van een tweet van 140 naar 280 tekens. Twitter had de dubbele lengte in de afgelopen weken al uitgeprobeerd met een kleine groep mensen. Op basis daarvan is besloten dat de beschikbare lengte nu voor iedereen wordt verdubbeld.  Volgens Twitter zijn de proefpersonen alleen in het begin lange lappen tekst gaan plaatsen, uit nieuwsgierigheid. De meeste tweets zijn nog steeds maximaal 140 tekens. Vijf procent van de berichten is langer dan 140 tekens. En maar een op de vijftig tweets is langer dan 190 tekens. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels