Exclusief voor abonnees

Ook gezinnen ontdekken locatie trackers: “App vertelt wanneer avondeten op tafel moet staan”

Find my Friends
RV Find my Friends
Nooit meer het bericht: ‘Hey, waar ben je?’, of ‘Al onderweg?’.  Na de jongeren ontdekken ook almaar meer gezinnen de mogelijkheden van ‘locatie trackers’ als ‘Find my Friends’, Life360 en soortgelijke apps. Een opluchting te weten dat dochterlief veilig op school is, of de zoon zijn bus niet heeft gemist, maar meteen ook (de zoveelste) aanslag op onze privacy.

Vriend A zit thuis, met de telefoon aan de oplader. B is, zo te zien, op het werk en C spoort met de trein richting hoofdstad. ‘Zoek mijn vrienden’, Life360, Zenly en soortgelijke apps maken het mogelijk eenvoudig te volgen waar vrienden en familie gaan en staan, simpelweg via de gps-locatie van hun smartphone. Kleine groen bolletjes op een map verraden hun locatie, griezelig gedetailleerd - bijna tot op de meter.

Jongeren gebruiken de applicaties al langer gretig om mekaar te vinden op fuiven en festivals, maar ook om te zien wie al op café zit, of hoelang het nog duurt voor hun afspraakje arriveert. Praktisch ook om een verloren of gestolen telefoon op te sporen. Nu ontdekken ook almaar meer gezinnen de ‘locatie trackers’. 

Life360 app
RV Life360 app

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LARS DE VOLDER

  Onthou dat je zelf toestemming moet geven voor iemand je locatie kan zien, post daarna boze reacties

 • marijke boulet

  Als de overheid camera's in steden wil plaatsen voor onze veiligheid schreeuwt iedereen hulp en brand want het is een inbreuk op hun privacy , maar een app downloaden waarbij men familie en vrienden op de voet kan volgen is blijkbaar geen probleem !

 • Geert Moens

  Horrormaatschappij XL. Stalking extreme. Dat is dus de reden dat geolocatie steeds uitgeschakeld is op mijn tablet en ik geen 4G of smartphone wil.

 • Bob Bedford

  sorry maar dit is absoluut een brug te ver !

 • Rayan El Arami

  Fijn nieuws voor alle gestoorde individuen in onze maatschappij. Geef mij maar een smsje of telefoontje met hallo schat, ik ben binnen X minuten thuis :)