5G
Volledig scherm
PREMIUM
5G © RV

Onze reporters duiken onder in anti-5G-beweging in ons land: al 18.000 Vlamingen actief bij protest

Zelfrijdende auto’s die met elkaar verbinden, ambulances die informatie voorop sturen naar het ziekenhuis of gewoon razendsnel bestanden downloaden: met het nieuwe 5G-netwerk wordt het in de toekomst allemaal mogelijk. Maar nieuwe technologieën brengen ook tegenstanders en angst met zich mee. Journalisten Kenneth Dée en Lucas Wuyts doken voor HLN DOC een maand lang in de anti-5G-beweging in ons land, die in sneltempo volgers aantrekt. 

50 reacties

 • Godot Lilly

  1 jaar geleden
  Antivaxxers, flatearthers, mensen die denken dat ze via vaccins microchips krijgen ingeplant etc etc Er zijn altijd al van broodje aap verhalen geweest, dankzij de nieuwe social media bereiken die nu ook een groter dwaas publiek die zonder enige wetenschappelijke achtergrond of enige scholing beweren te weten hoe het zit. Triestig, want zo houden we technologische en menselijke vooruitgang tegen.
 • Fred Fourgon

  1 jaar geleden
  Geen beter argument dat 5G een noodzakelijke technische vooruitgang betekent die er moet komen, dan de vergelijking met de boeren die vroeger vreesden dat de koeien problemen zouden krijgen doordat er een spoorlijn naast de weide waar ze graasden werd aangelegd. Voor sommigen dan toch.
 • Gerda Toets

  1 jaar geleden
  Jullie nemen maar alles voor lief aan. De normen, die worden gewoon door de telecom figuren zelf aangegeven. En het gaat niet enkel over het opwarmen van het lichaam...wat die straling met je DNA doet op de lange duur...maar nee, dat is maar een fantasie waarschijnlijk. Gezever!
 • Tony Caals

  1 jaar geleden
  @Johan Van de Velde Op mijn huis mogen ze gerust een 5G antenne komen plaatsen hoor, geen probleem. De boeren dachten 200j geleden dat hun koeien geen melk meer gingen geven als er een spoorlijn langs hun weiden gelegd werd. Dat gemekker over 5G is exact hetzelfde. Zet in hetzelfde rijtje: WiFi, microgolfovens, leidingwater, aardgas, conservenblikken, ... Ik ben benieuwd of ge da gaat blijven volhouden achteraf!!
 • Dirk Sonck

  1 jaar geleden
  Dwazen zullen er altijd zijn. Gewoon negeren.

iHLN