Volledig scherm
© iStock

Not done: tokkelen op smartphone tijdens het eten. In bed blijken we minder streng

Als we het kerstdiner graag gezellig willen houden, moeten de smartphones straks heel eventjes op of in de kast. Dat blijkt uit een rondvraag van Orange Belgium. Acht op de tien Belgen vinden het namelijk vervelend wanneer iemand tijdens het eten naar zijn gsm grijpt. En dus wordt er al eens een 'smartphone protocol' geïntroduceerd. Kwestie van het gezellig te houden. In bed vinden we scrollen en swipen net iets minder ongepast, zo blijkt uit de rondvraag.

2 reacties

 • Bruno Vermeiren

  1 jaar geleden
  Ik heb die handel serieus ingeperkt, meldingen en geluiden af, wie me echt dringend wil bereiken weet dat hij moet bellen. Al de rest is amusement en dus enkel als het mij uitkomt. Zo kom ik wel tot de vaststelling dat die smartphone eigenlijk veel meer kan dan wat ik er nog van gebruik ... dus duur voor wat het is, maar volledig zonder is dan ook weer overdreven
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Aan tafel vind ik dit ook vervelend, zeker als er berichten worden verstuurd gedurende 30min en altijd dat geluid van een verkregen sms te horen is.
 1. Google Australië dreigt zoekmachine te sluiten vanwege betalen voor links naar nieuwsberichten

  Google Australië dreigt zoekmachi­ne te sluiten vanwege betalen voor links naar nieuwsbe­rich­ten

  Internetgigant Google dreigt zijn zoekmachine af te sluiten in Australië. Reden is een een voorstel dat Google zou verplichten om te betalen voor links naar nieuwsartikelen. De Google-topvrouw in Australië, Mel Silva, zei in de Australische Senaat dat de wetgeving onwerkbaar is, en dat het bedrijf onmogelijk het financieel risico kan berekenen. Dat meldt het Australische persbureau AAP. “De Australische markt verlaten is de enige rationele beslissing als deze code erdoor komt”, zei Silva.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

iHLN