Netflix-kijker? Binnenkort bepaal je geregeld zelf de verhaallijn van een serie of film

REUTERS
Netflix-gebruikers kunnen binnenkort vaker zelf de plot van een serie bepalen. Netflix maakt meerdere verhaallijnen van een serie of een film en tijdens het kijken kiezen mensen dan wat ze willen dat er gebeurt.

Netflix hield vorig jaar al een proef met 'Puss in Boots', geïnspireerd op het verhaal over de gelaarsde kat. Die kwam op een gegeven moment oog in oog te staan met de drie beren uit Goudlokje. De kijkers mochten kiezen of de beren aardig of agressief zouden zijn.

Volgens persbureau Bloomberg werkt Netflix momenteel aan een paar specials met verschillende verhaallijnen. De eerste daarvan zou voor het einde van het jaar beschikbaar moeten zijn. Onder meer bij een aflevering van 'Black Mirror' zouden kijkers zelf de plot kunnen bepalen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raphael Kerser

  Is niet nieuw, er waren vroeger al Dvd's waar dat ook in verwerkt was. Zo kreeg je tijdens de film een menu met keuzes. "Late Shift" is een recent voorbeeld.

 • Freddy De Vos

  Waarom hebben ze nog scenarioschrijvers, waarom zou je zelf bepalen hoe een film afloopt?

 • Gino Denil

  Het gaat steeds verder in de richting van meer betalen voor minder. Binnenkort slaat het nog eens op, maar moet je de zelf gekozen verhaallijn wel zelf uitvoeren.

 • Louis Bouduin

  De volgende stap? Zelf onze scenario's schrijven en zij doen de rest, zoals je vroeger je foto opstuurde en een theetas of T-shirt met je kop op retour ontving. Alsmaar vaker krijg ik bij Netflix sowieso het gevoel in een ietwat oubollige videotheek te staan. Heel veel slechte, middelmatige films, gelukkig een paar betere series, maar verder blijf ik even besluiteloos.