Netflix keldert op beurs na slechte cijfers

REUTERS
Onlinevideodienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal veel minder nieuwe klanten binnengehaald dan verwacht. Op Wall Street ging de koers van het aandeel Netflix in de handel na publicatie van het cijferbericht nabeurs met meer dan 10 procent omlaag.

Volgens Netflix kwamen er in het tweede kwartaal wereldwijd 2,7 miljoen nieuwe betalende klanten bij, terwijl door het bedrijf zelf was gerekend op 5 miljoen. In het eerste kwartaal van dit jaar nam dat aantal nog met bijna 10 miljoen toe. In totaal telt Netflix nu bijna 152 miljoen abonnees.

De nettowinst van het bedrijf was bijna 271 miljoen dollar op een omzet van 4,9 miljard dollar.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  kijk veel netflix ...de films zijn er beter dan de boeken ..

 • vanooghen jakke

  Hopelijk snel verlost van diene brol...

 • Christian Alex

  Ik zou de aandelen zeker niet kopen, eerder shorten. Ze maken meer en meer eigen producties, die handenvol geld kosten, net zoals de klassieke TV-stations. De winstgevendheid is zwaar ondermaats en de vraag stelt zich of dat ooit beter wordt.

 • Bruno Suykens

  Al eens iemand een boek geprobeerd? E-books nemen trouwens weinig plaats in en de keuze wordt steeds groter. Doen!

 • Luc Deville

  Hoeveel klanten zijn er weggegaan het afgelopen kwartaal? Wat is het beste, een kwartaal waar 10 miljoen klanten bijkomen en 15 miljoen klanten hun abonnement opzeggen of een kwartaal er 1 miljoen bijkomen en 100.000 verdwijnen? Ik begrijp trouwens niet waarom bedrijven meer doen voor nieuwe klanten dan voor trouwe klanten. Waarom geen cadeautje voor wie 5 jaar trouwe klant is maar wel een voor een nieuwe die volgend jaar misschien weer weg is.