De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AP

Nederlandse hacker die Twitteraccount van Trump kraakte, gaat vrijuit

De Nederlandse ethische hacker Victor Gevers, die inlogde op het Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump is daarvoor niet strafbaar. Dat laat het Nederlandse Openbaar Ministerie weten na onderzoek door het ‘Team High Tech Crime’ van de Landelijke Eenheid. De Amerikaanse autoriteiten zijn hierover geïnformeerd.

1 reactie

 • Heinrich Wolf

  1 maand geleden
  Die jongen verdient een dikke bonus. Overhandiging tijdens een "Special Show" tijdens prime time op TV. Een groot deel van de politieke wereld en een groot deel van de mensen rond de wereld zou zich een breuk lachen.
 1. VS zetten op twee na grootste smartphonemaker op zwarte lijst

  VS zetten op twee na grootste smartphone­ma­ker op zwarte lijst

  De Verenigde Staten hebben de Chinese smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China. Daardoor worden Amerikaanse beleggers gedwongen hun belangen op te geven in het bedrijf, dat geldt als de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld. Naast Xiaomi zette de regering-Trump nog acht andere bedrijven op de zwarte lijst, waaronder een vliegtuigfabrikant in staatshanden.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

iHLN