Nederland verlengt wereldtitel robotvoetbal

Beelden van het RoboCup-event in Australië.
AFP Beelden van het RoboCup-event in Australië.
Nederland heeft vandaag in Sydney de wereldtitel robotvoetbal geprolongeerd. De ploeg ‘Tech United’ uit Eindhoven won in de finale van het toernooi RoboCup met 6-4 van Chinese robots, verenigd in het team ‘Water’.

Bij RoboCup spelen tafelhoge robots vijf tegen vijf met een echte voetbal. Dat gebeurt in twee helften van een kwartier, op een veld van 18 bij 12 meter. De robots zijn geprogrammeerd, maar zodra het fluitsignaal klinkt voetballen ze compleet zelfstandig en zijn de mensen slechts toeschouwer.

De Eindhovenaren stonden voor de twaalfde keer op rij in de finale en pakten voor de vijfde keer de titel. In 2017 speelde het team in de eindstrijd ook tegen China, maar ging toen onderuit. 

Dit keer speelde Nederland met Sari van Verenstaal, Lieke Motors, Jackie Groenestroom, Dominique Bluetooth, Lineth Rekenbrein en Vivianne Wielema, naar de Oranje Leeuwinnen. Het was razend spannend. Aan het eind maakte Nederland, dat achter stond, de gelijkmaker pas. In de verlenging scoorden de Nederlandse robots nog twee keer.

AFP
AFP
AFP
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefan Vantstraat

    Zalig! Dikke proficiat!