Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Na lek bij Facebook nu ook gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop op hackersplatform

UPDATENa het lek bij Facebook is er nu ook een database gevonden met de persoonlijke gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers. Dat melden meerdere techwebsites. Het gaat om telefoonnummers, namen, locatiegegevens en e-mailadressen. “Dat is heel bruikbare info voor oplichters die mensen geld willen aftroggelen”, zegt technologiejournalist Lucas Wuyts.

5 reacties

 • Mark Talman

  1 maand geleden
  Bestelde bij een bekende Franse keten een laptop. Levering aan huis. Kreeg enkele dagen later sms om 2 euro extra te betalen. Dat tel nr nam nooit op en sms verwees naar site eindigend op .me. Dat is Montenegro. Tijd later idem. Nu doorverwijzing naar betaalsite met extensie Honduras. Conclusie: fameus lek bij die Franse keten. Zelfs al is het maar 2 euro: nooit op reageren.
 • Steven De Baerdemaeker

  1 maand geleden
  Guido Ceuleers, het gaat om reeds publiek gedeelde informatie. Dat ze dit al een lek noemen is een beetje raar. Het is gewoon verzameld en wordt nu te koop aangeboden.
 • Nick Lersberghe

  1 maand geleden
  @Guido Ceuleers 100% beveiliging bestaat zo goed als niet in IT. Zolang het online is, is het hackbaar, de kunst is van het zo moeilijk te maken dat het de moeite niet waard is.
 • Joske Zeeuw

  1 maand geleden
  Dat maakt niet zo veel uit, zelf ontvang ik al jaren phishing mails en de “ik ben van Windows” telefoontjes. Er zijn waarschijnlijk al zoveel lekken geweest dat de helft van deze oplichters mijn gegevens reeds in hun bezit hebben. De meest recente pogingen stellen dat mijn pc banking “morgen” verloopt. Mijn erfenis uit Nigeria heb ik ook nog niet ontvangen :-)
 • Guido Ceuleers

  1 maand geleden
  Ik sta ook op Linkedin. Van een site, normaal enkel bedoeld voor professionals, zou je toch mogen verwachten dat die 100% beveiligd is ! Ik ken wel voldoende van IT om mij niet door een oplichter te laten vangen.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

iHLN