Zuckerberg: "Paar jaar nodig om problemen met privacy Facebook op te lossen"

REUTERS
Topman Mark Zuckerberg van Facebook denkt het een paar jaar zal duren om de problemen met privacy rond het sociale netwerk op te lossen. Dat zei hij in een interview met nieuwssite Vox.

"Ik denk dat we ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon meer tijd nodig heeft", aldus Zuckerberg. Facebook is in grote verlegenheid gebracht door het misbruik van informatie van tientallen miljoenen gebruikers. Op de beurs kreeg het bedrijf daardoor rake klappen.

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft Facebook de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Stel je gewoon de vraag: hoe komt het toch dat die gast zo rijk is ? En bij Google is het ook van dat, of wat dachten jullie.

 • Jef Denijs

  Als dat zoveel aanpassingen vraagt, dan is het tijd om te stoppen met die rommel.

 • Jan Verstrepen

  Dat zooitje kun je in enkele minuten oplossen: opdoeken.

 • Geert Minjauw

  zolang zijn aandelen nog opbrengen is hij niet gehaast... blijf gewoon weg van facebook..; aandelen zullen zakken en dan zullen dingen plots snel opgelost gaan.. facebook is geen sociaal netwerk... het is big business waar alles zoveel mogelijk moet opbrengen, zoals het verkopen van informatie

 • marcus bastiaensens

  Maw blijft data verkopen.