Ga naar de mobiele website
^ Top

Zou u meedoen? Amerikaans bedrijf brengt microchip in werknemers in

Three Square Market
Een technologiebedrijf in de Amerikaanse staat Wisconsin zal als eerste Amerikaanse bedrijf een microchip inbrengen in de werknemers. Dat heeft het bedrijf, Three Square Market, in een persbericht aangekondigd.

Iedereen die bij het bedrijf werkt, krijgt op 1 augustus het aanbod om een microchip te laten inbrengen. Het bedrijf benadrukt wel dat de keuze om deel te nemen bij de werknemers zelf ligt. Three Square Market verwacht dat zowat 50 personeelsleden op het aanbod zullen ingaan.

De chip wordt ingebracht onder de huid tussen de duim en de wijsvinger. Met die chip zullen de werknemers kunnen betalen voor voedsel en drank in de pauzeruimte in het bedrijf, deuren openen, inloggen op computers en het kopieerapparaat gebruiken. Volgens het bedrijf is de chip binnen enkele seconden geïmplanteerd.

De microchip werkt op basis van RFID-technologie (Radio-Frequency Identification). Via elektromagnetische velden kan elektronisch opgeslagen informatie worden geïdentificeerd. De microchip gebruikt het zogeheten "near-field communication" (NFC) voor contactloze communicatie, zoals in smartphones voor mobiele betalingen.
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • j l

  Tis toch nie waar zeker, ik heb niks te verbergen en ben tegen wa gade nu zegge? Wa't wa ge just schreef was duidelijk een leugen.

 • Het is toch Niet waar zeker

  Moest bij de geboorte bij iedereen ingebracht worden, iemand die niets te verbergen heeft, heeft daar niets op tegen. Anderen daarentegen......

 • dirk belis

  Nooit van mijn leven. Dit is de eerste stap van mensen controle ! Laat u niet vangen !

 • Tess Vanreusel

  Als je rondloopt met een iPhone kan iedereen die de juiste App aanschaft te bewegingen volgen...

 • Tis De waarheid

  Stel u voor dat het ontpoft?

Meld een bug