Zonder laptop kom je tegenwoordig niet ver op school of universiteit. Waar let je op bij de aanschaf?

Computerexpert David van Dantzig adviseert om het scherm vanuit alle hoeken te bekijken.
Jean-Pierre Jans Computerexpert David van Dantzig adviseert om het scherm vanuit alle hoeken te bekijken.
Wat Moederdag is voor parfumproducenten, is het begin van het nieuwe school- en academiejaar voor laptopfabrikanten. "Je wordt overspoeld met aanbiedingen voor back-to-school-laptops", weet David van Dantzig, computerexpert van Hardware.info. "En dat terwijl die productgroep in feite niet bestaat. Welke laptop het meest geschikt is, hangt namelijk af van je persoonlijke situatie en voorkeuren." Negen punten om in de winkel tegen het licht te houden:

1. Het besturingssysteem

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Weyers

  Mr. Streulens, lever commentaar als je ergens iets van weet. Een gsm of klassieke tablet kan absoluut niet wat een computer kan. Maak jij maar een GIP van 150 bladzijden op je gsm. Leer jij maar photoshoppen op je gsm of teken maar eens een sifonkap op je gsm. Speel jij je spelletjes maar.

 • hugo van de velde

  En wat als je dat echt niet graag doet of het niet wil, niemand kan je verplichten toch ? Je ziet wat er van komt met de smartphones, mensen worden robots.

 • wim rooyakkers

  En de school verplicht maar, laptop, foto camera, school reis naar verre landen.en veel ouders kunnen dat eigenlijk niet opbrengen.

 • Johan Streulens

  De economische oplichting blijft maar doordraaien! Je kan heden met een gsm net zoveel als met een laptop of tablet! Waarom kopen jullie niet voor "ieder" programmaatje een "nieuwe" computer? Economisch nog beter dan "deze" onzin! Ai! : Gsm "geweigerd" in scholen om een hoop"afleidingen"?! Dugh!!! Laptop of tablet NIET??? Je doet er hetzelfde mee!!! Toch?? Spelletjes spelen, chatten, noem maar op!

 • Peter Buyck

  Neem het advies van je vakleerkracht mee. Als het maar een laptop is om smartschool te gebruiken, moet de verkoper je geen dure laptop aansmeren. Als je video leert monteren heb je geen lichtgewicht nodig. Negeer de reclames en luister dus eerst naar je school.