Zo ziet de nieuwe ronde smartwatch van Samsung eruit

kos
Tijdens de officiële voorstelling van de Galaxy 6 Edge+ en de Note 5 in New York onthulde Samsung al een deel van hun nieuwste smartwatch: de Gear S2.

De Gear S2 draait niet op Android Wear van Google, maar wel op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Dat brengt meteen een groot nadeel met zich mee: wie geen Galaxy van de Zuid-Koreaanse fabrikant bezit, kan helaas niet aan de slag met deze smartwatch. 

Gezondheid²
Samsung legt - net zoals Apple - de nadruk op gezondheidstoepassingen met hun nieuwe smartwatch. Het slim horloge houdt onder meer de hartslag en het aantal stappen bij. In de korte video valt ook op dat de Gear S2 de gebruiker wil motiveren om meer te bewegen. Of dat gaat lukken met een simpele 'Keep it up!' op je pols, is nog maar de vraag. De informatie wordt allemaal doorgestuurd naar de gezondheidsapp S Health.

Samsung
kos
kos

Geleende icoontjes?
De interface van de watch kreeg ook een flinke update. Vanaf nu staan alle apps op één scherm. Dat was niet het geval bij de voorgangers, waar er heen en weer geswipet moest worden om alle applicaties te bekijken. Het ziet er allemaal wat stijlvoller uit, maar de nieuwe icoontjes lijken verdacht veel op die van de Apple Watch.

De Gear S2 en de Apple Watch: zoek de 7 verschillen.
kos De Gear S2 en de Apple Watch: zoek de 7 verschillen.

De buitenste ring van de behuizing kan gebruikt worden om doorheen de interface te navigeren. Een leuk extraatje om het touchscreen wat clean te houden of om snel naar bepaalde apps te gaan. Wie zijn handen helemaal wil vrijhouden, kan de spraakassistent S-Voice gebruiken. 

Zwart of wit
Samsung publiceerde enkele stijlvolle foto's van hun nieuwste producten in een 'lookbook'. Op die beelden is een Gear S2 met een wit en een zwart polsbandje te zien. Of het horloge ook verwisselbare bandjes krijgt zoals de Moto 360 is nog niet duidelijk.

Op 3 september komt Samsung naar buiten met alle details van de Gear S2 op de Internationale Funkausstellung Berlin in Duitsland. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.