Exclusief voor abonnees

Zo zal Google Assistent ons met apparaten laten praten

Internetzoekmachine lanceert Google Assistent België

Google assistant
RV Google assistant
Praten met apparaten, het is geen science fiction meer. Google lanceert de Belgische versie van Google Assistant, de virtuele assistent die met stembediening de tv aanzet, het boodschappenlijstje samenstelt en de bankrekening controleert. “Oké Google. Praat met… Telenet, Colruyt, of ING.” 

Het gebruiksgemak is enorm”, zegt Michiel Sallaets, waarna de Google-woordvoerder zijn smartphone luidop commandeert: ‘Oké Google. Stuur bericht naar ouders’. ‘Hoi mama, ik toon de journalist van Het Laatste Nieuws hoe Google Assistent werkt’, ontvangt Sallaets’ nietsvermoedende moeder seconden later als SMS. “Of wat dacht je van deze: ‘Speel Stranger Things’ op Netflix?’” U raadt wat volgt. “De Assistent helpt in alledaagse situaties, simpelweg door de Home-knop ingedrukt te houden of ‘Oké Google’ te zeggen en vervolgens een opdracht te geven of een vraag te stellen. Of je nu je agenda wil beheren, de wekker zetten of moet weten of het druk is op de weg.” De Nederlandstalige versie van het digitale hulpje was al enkele maanden beschikbaar in Nederland, maar nu is ook België aan de beurt.

Google assistant
RV Google assistant

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werry Galle

  Jullie doen precies of de wereld vergaat. Je bent niet verplicht om te activeren en te gebruiken he.

 • robert Flossy

  Je weet toch hoe gevaarlijk deze technologie is voor uw privacy! Ongelooflijk dat dit aanbevolen wordt zonder te weten wat Google (of alexa of siri) met al deze informatie kan en wil doen.

 • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

  Ongevraagd op mijn smartphone geïnstalleerd???Ik wil dat ding helemaal niet!

 • Dirk Parein

  Nog wat digitale onzin om ons door het strot te duwen, waar is men in godsnaam mee bezig ? En straks digitale psychiaters om de slachtoffers van de ontmenselijkte “samenleving” (of wat daarvan over is) te behandelen.

 • Louis Bouduin

  Ik heb het indertijd nog geprobeerd, via Amazon.de. In het Engels. Bepaalde dingen wennen (en verwennen) vlug, maar kon toch niet gewoon worden om met en tegen machines te praten. Bovendien krijg je last van de vreselijke gewoontes om vragen te gaan zitten bedenken en verzinnen. Ik zal maar zeggen dat het de leeftijd is en met de tijd gans gewoon worden om tussen je benen door te roepen dat je gat afgeveegd mag worden.