Zo vind je de beste elektronicakoopjes tijdens de solden

Niet zo erg lang na Black Friday rollen de elektronicakoopjes wéér de deuren uit.
AP Niet zo erg lang na Black Friday rollen de elektronicakoopjes wéér de deuren uit.
De januari-solden in de winkelstraten stoppen niet bij kleding en snuisterijen. Nog maar enkele weken na Black Friday knallen ook elektronicawinkels hun prijzen weer naar beneden. We zochten uit hoe je de beste koopjes vindt. 

1. Schuim websites af

Zowel winkelmerken met fysieke winkels als onlineshops hebben tijdens de solden meestal een aparte pagina of afdeling op hun site staan, met daarop de producten die ze in de uitverkoop zetten. Meestal kan je zoeken op laagste prijs, hoogste korting, populairste items, enzovoort.

Tip: Bekijk hier de beste tech-koopjes.

2. Bekijk alleen de allerdiepste onlinedeals

Als je tijd wil besparen en niet één voor één de websites van je favoriete merken en websites wil bekijken, kan je ook terecht op websites waarop de beste deals verzameld worden. Zo heeft technologiesite Tweakers een verzamelpagina voor de sterkste prijsdalingen bij tablets, telefoons, laptops, tv’s, camera’s en nog veel meer. Je kan naar wens zoeken op relatieve of absolute prijsdaling van de geafficheerde producten. 

3. Gebruik een prijsvergelijker

Los nog van de solden zijn er heel wat prijsvergelijkers die op ieder moment de scherpste prijs laat zien, door de actuele prijzen van verscheidene winkels met elkaar te vergelijken. 

Lees ook: Dit zijn de 4 tech-trends voor 2019

4. Laat de deals naar je toe komen

Een andere strategie is eerst jezelf kenbaar maken als iemand die geïnteresseerd is in koopjes en deals, en ze vervolgens naar je toe te laten komen. Zo goed als iedere onlineretailer (of een fysieke winkel met een online aanwezigheid) biedt de mogelijkheid om je in te schrijven op een nieuwsbrief via e-mail. Je kan er donder op zeggen dat die tijdens de soldenperiode vol tijdelijk afgeprijsde producten zullen staan. Nadeel is dat je ook na de soldenperiode met een uitpuilende mailbox zit, maar je kan je altijd terug uitschrijven; een vlotte uitschrijflink onderaan nieuwsbrieven is tegenwoordig wettelijk verplicht. 

5. Volg je favoriete merken op sociale media

Een variant op het voorgaande: ‘like’ of volg de winkels waar er potentieel deals voor je te vinden zijn op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale media, want veel van de promoties gebeuren tegenwoordig langs die weg. Ook hier kan je na de solden vlotjes ‘ontvolgen’. 

Deze aanraders zijn momenteel het meest in afslag:

TvSamsung QE65Q6F (2018) (65"-inch, van € 1.399 naar € 1.099)

SmartphoneSony Xperia XA1 (van € 199 naar € 149)

LaptopLenovo ThinkPad E585 20KV0008MH (van € 817,93 naar € 690)

TabletMicrosoft Surface Pro (2017) Core i5, 8GB ram, 256GB ssd (van € 1.199 naar € 999)

SmartwatchGarmin Forerunner 735XT (van € 292 naar € 249)

Lees ook:

Snelladen in een stroomversnelling: nieuwe laadtechnieken voor smartphones

Dit waren de beste televisietoestellen van 2018

Deze laptops koop je voor minder dan 500 euro
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  De beste solden is die brol laten staan. Je kan écht overleven zonder. De tijd doet de rest: binnen zes maand zijn er weer nieuwere modellen en zijn die fantastische dingen van zes maand ervoor nog 50 pct waard.

 • Huys Philippe

  Electronica in Duitsland kopen. Net over de grens in Köln of Aachen. Dan doe je echte batjes. En kun je nog een uitstapje meepikken. Leuke steden.

 • Lloyd De Coster

  Als u eens op het internet kijkt vind u zo goedkopere spullen. En deze worden dan nog eens gratis geleverd! Online shoppen heeft betere voordelen.

 • Chris Deckers

  De beste zaak die je kunt doen, is overbodige zaken NIET te kopen. Geen onnodige aankoopstress en ze gaan ook niet stuk en vooral, ze verouderen nooit.

 • Tim Peeters

  Waar is de tijd toen er nog merken als Technics waren ,onverwoestbare stereoketens niet die mini brolketens met wibra kwaliteit.