Zo vermijd je dat Facebook je batterij leegslurpt

Thinkstock
Facebook is een batterijverslindende app. Zeker wanneer je ook nog eens Facebook Messenger hebt, de aparte applicatie om berichtjes te sturen of video- en audiogesprekken te houden. Gelukkig bestaan er trucjes om te vermijden dat Mark Zuckerbergs creatie je voortdurend naar je oplader doet zoeken.

Doorheen de jaren zijn er op de Facebook-app voor iOS en Android bepaalde functies bijgekomen die steeds meer vragen van je batterij. Zo suggereert Facebook bijvoorbeeld waar je in je buurt op vrijdagavond een leuke tijd kan beleven of kan de app je vertellen waar je vrienden uithangen. Soms handig, maar je batterij moet er hard werk voor leveren. Deze functies zijn mogelijk doordat Facebook gebruik maakt van je locatie. Door de locatievoorzieningen uit te schakelen, zal je batterij het al veel langer uithouden. 

Automatisch afspelen van video's

Een andere grote boosdoener zijn de video's die automatisch afspelen op de achtergrond. Ook dat kan je in de instellingen veranderen onder 'video's en foto's'. Je kan de functie ofwel helemaal uitschakelen ofwel kan je ervoor kiezen de video's enkel automatisch te laten afspelen wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Dat is overigens niet enkel gunstig voor je batterij, maar ook als je niet over ongelimiteerd mobiel internet beschikt. 

Wat vervolgens ook nog kan helpen, is het aantal automatische meldingen op een dag beperken. Ben je lid van een hyperactieve groep die met haar dagelijkse activiteiten je batterij nodeloos onder druk zet, dan kan je instellen van hen geen meldingen meer te krijgen. 

De radicale aanpak

De beste manier om je batterij te sparen, is de app van je smartphone te smijten. Dat hoeft trouwens niet te betekenen dat je dan plots veroordeeld bent tot digitaal sociaal isolement. Je kan ook zonder de app je vriendenbestand bewonderen door via je browser naar de mobiele website van Facebook te gaan. 

Nog een andere mogelijkheid is gebruik maken van het minder gulzige broertje van Facebook, de Facebook Lite-app. 
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • louis kist

  Net overgestapt van google naar windows phone.Zeer goed draaiend besturings, oude telefoon zonder gevolgd te worden.Geen FB geinstaleerd.

 • Mark Janssens

  behiels luc: dat is zever, ik heb facebook al lang van mijn gsm gesmeten en messenger werkt gewoon. Dat zijn 2 aparte apps he, welkom in 2017

 • Bernd Vaes

  Blijf gewoon weg van Facebook.je verliest er jouw privacy. Dat is jammer genoeg ook zo voor Google: blijf er weg. Smijt elke Android-smartphone in de prullenmand, want Android is automatisch met Google verbonden, waardoor net zoals bij Facebook alle privacy verloren is.

 • Jef Denijs

  Die spyware draait inderdaad dag en nacht op de achtergrond. "Sociale" media maken mensen zo asociaal dat ze niet eens meer rechtstreeks een gesprek kunnen hebben met mekaar. De slechtste rommel ooit gemaakt.

 • Ian Vandenbossche

  Facebook, speeltuin van exhibitionisten en gluurders. Neem liever de tijd om met familie en vrienden echt te praten, te telefoneren, af te spreken op cafe. Dit geldt vooral voor de ‘like-verslaafden’