Zo help je een Apple Watch van 10.000 dollar om zeep

Screenshot TechRax
TechRax, een populaire YouTuber, heeft er zijn hobby van gemaakt om allerlei kostbare elektronica-apparaten te vernielen. Dit keer doet hij de truc met een Apple Watch en een paar magneten. Het is met ingehouden adem wachten tot de magnetische kracht zo groot wordt dat het peperdure gadget tussen de magneten wordt geperst.

Het doet toch een beetje pijn aan de ogen: een Apple Watch, met een waarde van zo'n 10.000 dollar (8900 euro), die voor de fun wordt platgewalst. Hetgeen je TechRax wel kan nageven, is dat hij het op een spectaculaire manier doet. Hij plaatst twee neodymium magneten, elk van zo'n 300 kilo, tegenover elkaar. Daartussen ligt de Apple Watch. De wetten van de fysica doen de rest.

Eerder toonde de elektronicavandaal al hoe een iPhone 5 een val van 10 meter niet overleefde. Mensen lijken er vreemd genoeg zot op te zijn: de video's van TechRax halen steeds gigantisch veel views. Onderstaande video met de Apple Watch werd op twee dagen tijd al meer dan 700.000 keer bekeken.

Kleine tip: probeer dit niet thuis. We hebben een flauw vermoeden dat je Apple-verzekering deze stunt niet zal vergoeden.