Zeven boxen en acht micro's: Samsung stelt forse slimme speaker Galaxy Home voor

De Galaxy Home rust op drie pootjes.
Samsung De Galaxy Home rust op drie pootjes.
Samsung stelt vanavond niet alleen de Note 9 en de Galaxy Watch voor, het onthult ook een slimme speaker met de naam Galaxy Home. Je bedient hem met stemcommando's via de virtuele assistent Bixby.

De Galaxy Home bevat zes ingebouwde speakers, een subwoofer en maar liefst acht microfoons. Hij staat op drie pootjes en is ongeveer anderhalf keer zo groot als Apples Homepod, meldt technologiesite Tweakers.net.

De speaker kan je bedienen met stemcommando's via Samsungs eigen Bixby-assistent. Die lijkt nog wel een grote achterstand te hebben op Google en Amazon, die met Google Home en Amazon Echo eigen slimme speakers hebben.

rv

Opmerkelijk is het commando 'Hi Bixby, Soundsteer', waarmee een luisteraar de audioweergave naar zijn kant kan sturen. De speaker is ook compatibel met Samsungs smarthomeplatform SmartThings en met Spotify.

Meer details gaf Samsung niet tijdens de presentatie. In november volgt meer informatie tijdens de Samsung Developer Conference.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Greg Ravijn

  @Patrick en Gino en Apple aapt Google na, zowel Bixby, Siri, Cortana zijn niets vergeleken met de Google assistent, Amazon's Alexa is de enige die in de buurt komt. De Apple Homepod kan niet eens Spotify (de meest gebruikte streamingdienst) gebruiken, kan niet met een chromecast verbonden worden, Siri moet alles Googlen en is zeer inaccuraat, Apple was jaren geleden de koploper, nu kopiëren zij de notch en Oled van andere merken, faceId van de samsung galaxy s6.

 • Gino Denil

  De volgende versie is deze met een ingeplante chip in je hersenen. Die kan je gewoon met je gedachten aansturen. En bijkomstig voordeel is dat die chip je gedachten opslaat in de cloud van de fabrikant. Moest je eens vergeten wat je gedacht had. Dan kan je dat daar nog terug vinden.

 • Patrick Coulier

  @Gino Goole: Nee hoor, komt Apple uit met een WC-rol met afstandsbediening, het jaar er op volgt Samesong... Het Samesong-imperium is overduidelijk gemaakt met een copy-economie. En het principe van de Homepod dat de sound zich aanpast aan de ruimte met 7 tweeters en 1 woofer komt weldegelijk van Apple mijn beste ;-)

 • Gino Goole

  Patrick ge bedoeld achtervolging op amazon en google denk ik, die beide al veel langer van deze dingen hebben dan apple. Het is tegenwoordig meer apple die de rest achtervolgt (smartspeakers, smartwatch, oled schermen, ...) maar dat is moeilijk te aanvaarden voor een applefan blijkbaar.

 • Patrick Coulier

  Duidelijk weer in achtervolgingsmode op Apple, zoals gewoonlijk en aanhoudend al jarenlang ;-) Vooral blijven proberen Samsung... LOL