Wordt Apple de eerste 'trillion dollar company' ooit?

EPA
Apple gaat waar geen bedrijf ooit is geweest: het zou weleens de eerste 'trillion dollar company' ooit kunnen worden, een bedrijf met een waarde van minstens een biljoen (1000 miljard) dollar. Dat is omgerekend 861 miljard euro. Apple kan deze week door de mythische grens breken.

Apple heeft momenteel een marktwaarde van 862 miljard dollar, bij de huidige aandelenkoers van ongeveer 167 dollar op Wall Street. Het bedrijf presenteert donderdag zijn cijfers voor het vierde kwartaal. Die zullen een eerste aanwijzing geven van de vraag naar de drie nieuwe iPhones: de 8, de 8 Plus en de X. De 8 en de 8 Plus kwamen eind september op de markt. De X is momenteel in de voorverkoop en moet in de komende weken worden geleverd.

Historische grens

Als beleggers donderdag tevreden zijn over de cijfers, kan de koers stijgen. Bij een waarde van 193,61 dollar passeert Apple de historische grens. Daarvoor moet de koers nog ongeveer 16 procent stijgen. De waarde van Apple staat op eenzame hoogte. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is ruim 700 miljard dollar waard. Microsoft staat op ongeveer 650 miljard dollar, Amazon en Facebook op ruim 500 miljard.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frank De Witte

  Duidelijkste bewijs dat we veel teveel betalen voor hun toestellen, anders kan je geen zo'n woekerwinsten maken.

 • Erik Svensson

  Meer een zeepbel die ooit is gaat ontploffen. Apple is voor een zeer groot deel marketing in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google en Microsoft. Verdwijnt de trend, dan verdwijnt ook de waarde van de aandelen.

 • Dietger Timmers

  Als Steve Jobs er nog was, dan kon Samsung en andere merken niet meer volgen. Apple is goed op de manier hoe je het gebruikt. Heb zelf een Imac en die bolt beter dan een windows.

 • Sobek Wessels

  Nog maar eens een bewijs dat Apple veel en veel te duur is en ze hun werknemers zwaar onderbetalen vooral in de lagen loon landen zijn de omstandigheden een echte schande . Ja zo wordt je rijk op de rug van anderen !! En of Apple nu echt beter is dan andere merken betwijfel ik ten zeerste het is vooral het Logo en de Naam die je betaald net zoals bij alle andere bekende merken !

 • mike milan

  En sommige hier maar zagen dat Apple brol is...