Whatsapp lanceert app voor PC en Mac

EPA
Berichtenservice Whatsapp heeft een desktopversie gelanceerd. Gebruikers van zowel PC's als Macs kunnen op de site van Whatsapp een app downloaden om berichten te sturen vanaf hun computer.

Tot nu toe was het populaire chatprogramma alleen te gebruiken via een browser gekoppeld aan een smartphone. Volgens techsite The Verge werkt ook de desktopapp alleen in combinatie met een telefoon: conversaties uit de smartphoneapp worden doorgezet naar de computer. Geruchten over een desktopapplicatie staken enkele weken geleden de kop op toen een twittergebruiker die mogelijkheid ontdekte in een vertaling van documenten van Whatsapp. 

De nieuwe desktop versie is beschikbaar voor Windows 8+ en Mac OS 10.9+ en synchroniseert met WhatsApp op je telefoon. De app functioneert als een losstaand programma op je computer waardoor er ondersteuning is voor de standaard meldingen. 

Ga in je browser naar https://www.whatsapp.com/download om de app te downloaden. Open daarna de app en scan de QR-code in WhatsApp op je telefoon (ga hiervoor in de instellingen naar WhatsApp Web).