Werken in de tuin? Met deze tools gaat het zoveel gemakkelijker

Shutterstock
Beter weer betekent meer tijd om in de tuin door te brengen. Deze handige tools zorgen ervoor dat je niet al te lang met onderhoud hoeft bezig te zijn.

1. Robotgrasmaaier

Een groeiende rage in Belgische tuinen: de robotgrasmaaier. Dat die zo populair zijn, is niet verwonderlijk, want zo hoef je niet langer zelf achter je grasmaaier te lopen. Handig is dat ze na verloop van tijd de contouren van je gazon kennen, maar let wel op met hun bereik. Je vindt wel vrij goedkope modellen (startprijs: 370 euro), maar die kunnen dan ook maar een zeer beperkte oppervlakte aan. En een handig weetje voor beginners: het gras mag niet té hoog staan. Zo is maximale maaihoogte van een Robomow RC308u 6 centimeter. 

Onze favorietde Robomow RC308u (€ 1.099), die een gazonoppervlak van maar liefst 800 vierkante meter getrimd houdt. 

Vergelijk hier de goedkoopste prijzen voor alle robotgrasmaaiers.

(lees verder onder de foto)

Robomow

2. Hogedrukreiniger

Hardnekkig vuil verwijderen van je terrastegels, muren, dakpannen, tuinmeubilair en andere oppervlakten in en rond de tuin is vaak geen klein werk aan het begin van de lente. Je kunt natuurlijk keihard gaan schrobben, maar het is gewoon handiger en minder tijdrovend om er een hogedrukreiniger voor in huis te halen. Ze blazen vuil weg met hun hoge spuitkracht, en met eventuele toegevoegde detergenten en diverse borstels pak je meteen ook ingedroogd vuil en groene aanslag aan. 

Onze favorietK7 Premium van het Duitse Kärcher (€ 439)

Bekijk hier alle hogedrukreinigers.

Lees ook: Dit zijn de meest energiezuinige huishoudtoestellen

(lees verder onder de foto)

Kärcher

3. Elektrische heggenschaar

Verwilderd groei in de tuin kun je natuurlijk ook weer handmatig aanpakken met een snoeischaar, maar met een elektrische heggenschaar is hetzelfde werk ook weer wat sneller gedaan. Ze doen het snoeiwerk in essentie in jouw plaats. Het handigste zijn natuurlijk de modellen zonder draad, met een oplaadbare accu. 

Onze favorietde Makita DUH523Z (€ 71,80). Niet de krachtigste qua aantal snijbewegingen per minuut, maar hij levert wel een forse kracht voor een toestel dat zonder draad werkt. Bovendien heeft ie een interessant prijskaartje onder de 100 euro. 

Bekijk hier alle elektrische heggenscharen

(lees verder onder de foto)

Makita

Lees ook:

Roomba i7+-robotstofzuiger die zichzelf leegt kost 1.199 euro

Hoe een robotgrasmaaier jouw leven gemakkelijker maakt

Goede stofzuigers nodig? Dit zijn onze aanraders
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.