Wegwijs in streamingland

De vier grote videodiensten vergeleken

EPA
Wie vandaag een filmpje wil meepikken of een tv-serie wil bingewatchen op zijn tv, is het beste af met een abonnement op een streamingdienst. Maar welke daarvan past het beste bij u? We zetten de vier 'groten' naast elkaar.

NETFLIX

"Exclusieve topreeksen"

Voor: Ware bingewatchers, die ingesteld zijn op marathons van minstens drie afleveringen per avond. Filmliefhebbers hebben wellicht nood aan een tweede streamingdienst die meer op films gericht is: met Netflix alleen komen ze er niet.

Aanbod: De pionier valt vooral op door de grote hoeveelheden content die hij zelf maakt. Topreeksen als 'House of Cards', 'Altered Carbon', 'Godless' en 'Stranger Things' zijn daardoor uitsluitend beschikbaar op Netflix. Verder een breed aanbod aan films die ongeveer vijf jaar geleden in de bioscoop liepen, en series die allang op tv zijn geweest.

voor kinderen: Netflix schittert ook met een breed aanbod voor kinderen, met een hele resem aan Disneyfilms en -series, tv-kleppers als 'Peppa Pig', en animatie- en andere films uit de Pixar- en Dreamworks-stallen (met onder meer 'Finding Nemo', 'Rapunzel', 'Shrek' en 'Madagascar'). Ook hier is er een hoop eigen aanbod, waaronder 'De Avonturen van de Gelaarsde Kat'.

Ergernis: Er is een grote kwalitatieve ongelijkheid in het serie-aanbod, ook wat eigen werk betreft: 'Netflix Original' is niet meteen een keurmerk. Films kunnen relatief snel na introductie uit het aanbod verdwijnen, ook al zijn ze al enkele jaren oud, en vervolgens maanden of jaren later triomfantelijk weer als 'nieuw' worden gepresenteerd.

Prijs: U betaalt 10,99 euro per maand voor een formule waarin u alles op twee toestellen tegelijk kunt bekijken in HD-beeld.

Toegang: Via een app op smart tv-systemen, via mediaspelers als Apple TV en Chromecast, via gameconsoles als PlayStation 4 en Xbox One en via de digibox van Proximus TV.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen