Wat Jobs niet wou: "Apple gaat iPad redden met digitale pen"

Stockfoto. Met een digitale pen kan er met meer precisie gewerkt worden op een tablet. Handig de zakenwereld?
THINKSTOCK Stockfoto. Met een digitale pen kan er met meer precisie gewerkt worden op een tablet. Handig de zakenwereld?
Technologiereus Apple heeft een patent genomen op een 'stylus' of digitale pen. Hoewel geestelijke vader Steve Jobs altijd afkerig stond tegenover een dergelijke gadget, zou zo'n pennetje de populariteit van de iPad wel eens kunnen redden, schrijft de website Venture Beat.

In de jaren 90 experimenteerde Apple al eens met een digitale pen. 'Pen computing' leek dan ook helemaal de toekomst. In 2007, bij de voorstelling van de nieuwe iPhone, maakte Steve Jobs echter duidelijk dat hij er geen heil in zag: "Wie wil er nu een stylus? Je moet ze bovenhalen, weer wegstoppen, weer bovenhalen... Bah!"

Maar Apple evolueert, ook na Steve Jobs. Met het nieuwe patent ziet het ernaar uit dat de technologiereus de digitale pen een nieuwe kans gaat geven. Niet eens een slecht idee, vindt Venture Beat. "Het zou de iPad aantrekkelijker kunnen maken voor de zakenwereld."

Wie wil er nu een stylus? Je moet ze bovenhalen, weer wegstoppen, weer bovenhalen... Bah!

Apple-CEO Steve Jobs in 2007

Precisie

Een tablet die met meer precisie te besturen is dan enkel met de vingers, en het dus toelaat om bijvoorbeeld handgeschreven berichten of schetsen te versturen, in verschillende sectoren kan het inderdaad een welgekomen gast zijn op vergaderingen.

Met Tim Cook aan het roer toont Apple zich al een tijdje flexiber om de zakenwereld te behagen dan onder Steve Jobs. Een stylus voor de iPad zou dus wel eens een van de nieuwigheden kunnen zijn die Apple in 2015 te bieden heeft.