Waarom iedereen naar de winkel spurt voor deze 4k-tv's

Is deze oled-tv van LG Electronics echt zoveel beter dan 'oude' tv's van de concurrenten?
LG Electronics Is deze oled-tv van LG Electronics echt zoveel beter dan 'oude' tv's van de concurrenten?
Het 4K-tijdperk is al onder ons, zonder dat we het misschien goed beseffen. Tv-toestellen met die Ultra High Definition-resolutie hebben namelijk een prijspunt bereikt waarop ze maar even veel kosten als een klassieke HD-tv. De kans is dus erg groot geworden dat je volgende tv een 4K-model zal zijn. Hier zijn, per merk, de vier interessantste met een schermdoorsnede van meer dan 55 inch.

LG Electronics: Oled natuurlijk! (€ 1.545)

TV-toestellen met de oled (organic light emitting diode)-technologie in hun beeldplaat zijn goed op weg om de nieuwe standaard te worden. Het Koreaanse LG Electronics was pionier en heeft vandaag ook het sterkste aanbod aan oled-tv's in huis. Zoals dit toestel, dat onder meer over de twee High Dynamic Range-standaarden beschikt (zowel HDR10 als Dolby Vision dus), voor een nog mooier kleurenbereik.

(lees verder onder de foto)

Het Koreaanse LG Electronics is de pionier in oled-tv's.
LG Electronics Het Koreaanse LG Electronics is de pionier in oled-tv's.

Sony: 'Local Dimming' is ook niet kwaad (€ 1.098)

Sony blijft voorlopig vooral klassieke lcd-tv's maken, maar die technologie is de afgelopen jaren evengoed enorm verbeterd. Met onder meer local dimming, een technologie die we in dit toestel terugvinden. Dat zorgt ervoor dat de backlight bepaalde zones op het scherm wat feller of net minder fel verlicht, wat onder meer diepere zwartwaarden geeft.

(lees verder onder de foto)

Sony, van zijn kant, zweert dan weer bij klassieke lcd met 'local dimming' (al heeft de Japanse fabrikant ook een paar oled-modellen op de markt).
Sony Sony, van zijn kant, zweert dan weer bij klassieke lcd met 'local dimming' (al heeft de Japanse fabrikant ook een paar oled-modellen op de markt).

Lees ook: Vijf uitstekende redenen om direct over te schakelen naar een 4K-tv

Philips: dan ook maar OLED (€ 1.599)

Philips - of liever TP Vision, het Chinese bedrijf dat tv's onder het Nederlandse merk verkoopt - maakte een tweetal jaar geleden de overstap naar oled. Dat leverde echte klasse-tv's als deze op, die de kleurenpracht van oled en HDR combineren met een Ambilight-gloed op de muur achter je scherm.

(lees verder onder de foto)

Ook Philips - of liever: diens tv-exploitant TP Vision - ging een jaar of twee geleden overstag voor oled.
Philips Ook Philips - of liever: diens tv-exploitant TP Vision - ging een jaar of twee geleden overstag voor oled.

Samsung: liever Quantum Dots (€ 1.499)

Ook het Koreaanse Samsung blijft zweren bij klassieke lcd-schermen, maar voegt daar een eigen technologie aan toe die volgens het bedrijf beter is dan oled: quantum dots, of kleine halfgeleiders achter de beeldplaat die van grootte kunnen veranderen en zo dus diepere helderheid en kleuren kunnen leveren. De beeldkwaliteit is toch niet zo goed als bij oled, vinden de meeste experts, maar dit specifieke toestel heeft ook wel nog wat andere troeven. Een One Connect-box met optische kabel, bijvoorbeeld, die helpt bij het verstoppen van kabels.

(lees verder onder de foto)

Samsung ontwikkelde, met Quantum Dots, een schermtechnologie die de klassieke 'liquid crystal display' versterkt.
Samsung Samsung ontwikkelde, met Quantum Dots, een schermtechnologie die de klassieke 'liquid crystal display' versterkt.

Vergelijk hier alle prijzen van 4K-tv's.

Lees ook:

LG E7 oled Review: Net even beter dan z'n voorganger

Vijf redenen om direct over te schakelen naar een 4K-tv

Is dit toestel de ‘killer’ van de iPhone X en Samsung S9?
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karin verwimp

  Omdat ze niet onder willen doen voor de rest, een slaafje van de reclame zijn, of willen kunnen stoefen met de laatste nieuwe technologie/rage?

 • aaron lammens

  Gewoon om te verkopen en dan zijn er nog zotten die erin lopen ik heb een lg led tv en ben er tevreden van en de volgende is een samsung 4k is gewoon goed om de dikke nek mee uit te hangen want voor de rest gewoon overbodig alleen al omdat niet alle zenders 4k uitzenden dus waarom zoveel geld buiten smijten voor een 4k

 • Gunther Abers

  De helft heeft hier zijn eigen in het zak gezet om toch maar te kunnen stoefen met iets wat zijn volle capaciteit nog niet kan benutten zonder extra kosten te maken. 3 jaar geleden Samsung 55 inch gekocht voor 600 euro. Zogezegd lokmodel om u erna een duurdere aan te smeren. En dat werkt nog perfect. Zelf al eens op de grond gevallen. Daar sta je dan met een tv waar je in uw handen moet klappen of zwaaien. De wet van het behoud van gedoe

 • Bert Van den bossche

  Juist rudi, dat heeft nog geen nut...

 • Tom De Ruysscher

  Bob Jansens... ik zit zelf in de sector. Een tv van 14 jaar oud herstellen. Ge zijt ‘echt’ nie van dezen tijd man...