Waarom deze mysterieuze melding verscheen op Samsung-smartphones wereldwijd

AP
Samsung-gebruikers wereldwijd melden dat ze een vreemde pushmelding ontvangen. Het gaat om een notificatie van Samsungs ‘Vind mijn mobiel’-app met daarin enkel het getal 1. Het lijkt te gaan om een onschuldige fout.

Verschillende gebruikers klaagden op sociale media dat ze gewekt werden door het mysterieuze bericht, terwijl anderen vreesden dat hun telefoon gehackt werd. In de melding staat niet meer in dan het getal “1". Als gebruikers op de notificatie drukken, verdwijnt het bericht.

De melding is afkomstig van één van Samsungs eigen apps. Het gaat om de ‘Vind mijn mobiel’-app, waarmee kunnen gebruikers de locatie van hun smartphone of tablet achterhalen, bijvoorbeeld als deze gestolen is. Ook is het mogelijk om vanaf afstand een back-up te maken in de Samsung Cloud, het scherm te vergrendelen en Samsung Pay te blokkeren.

Ongevaarlijk

Het is niet bekend naar hoeveel gebruikers Samsung de melding heeft gestuurd. Mensen uit verschillende werelddelen maken er melding van. Vooralsnog lijkt om het om een fout te gaan die verder geen invloed heeft. De notificatie zou tijdens een interne test per ongeluk zijn verstuurd, zo blijkt. 

Samsung verzekert dan ook dat de melding onschuldig is. “De melding werd onbedoeld naar een aantal Galaxy-apparaten gestuurd. We kunnen onze gebruikers verzekeren dat deze melding geen enkele invloed heeft op hun apparaten. We bieden onze klanten onze oprechte verontschuldigingen aan voor het ongemak dat dit kan hebben veroorzaakt en zullen ervoor zorgen dat een soortgelijk incident in de toekomst niet meer voorkomt”, aldus Aron Wils van Samsung België aan onze redactie. 

Zij die de boodschap ontvangen hebben, kunnen die gewoon verwijderen zonder gevolg. 

RV