Vouwbare smartphone van Samsung op 3 mei in de winkels

Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold
De buigbare Samsung Galaxy Fold komt op 3 mei uit in België. Dat heeft de fabrikant laten weten. Samsung vraagt iets meer dan 2.000 euro voor de telefoon en levert hem met een kosteloze reparatie bij valschade in het eerste jaar.

De Galaxy Fold gaat in de verkoop bij providers en in Samsungs eigen webwinkel, zo laat de fabrikant weten. De reserveringen beginnen op 26 april, waarna leveringen een week later van start gaan. De telefoon komt op dezelfde dag uit in veertien andere Europese landen.

Samsung vraagt 2.020 euro voor de telefoon, inclusief de draadloze Galaxy Buds-oortjes, hoes en kosteloze reparatie bij de eerste valschade binnen een jaar na aankoop. Dat laatste moet vermoedelijk kopers geruststellen die zich zorgen maken over het gebrek aan beschermend glas over het scherm. De buitenkant van de smartphone is wel gemaakt van chemisch gehard glas.

Boek

De Galaxy Fold is open te vouwen als een boek, waarna aan de binnenkant een groot scherm zit. Het vouwbare scherm heeft aan de binnenkant een schermdiagonaal van 7,28 inch (18,5 centimeter). Het kleine scherm op de voorkant heeft een formaat van 4,58 inch (11,6 centimeter). Het toestel krijgt ongeveer dezelfde camera-opstelling als de Samsung Galaxy S10+ mee, met drie camera’s aan de achterkant en twee selfiecamera’s. 

De batterij heeft een capaciteit van 4.380 mAh en het toestel komt standaard met 12 GB RAM en 512 GB opslagruimte.

Primeur in de Benelux

Samsung is de eerste die een vouwbare smartphone uitbrengt in de Benelux. Huawei heeft zijn Mate X wel aangekondigd, maar niet uitgebracht. Andere fabrikanten hebben vouwbare smartphones nog niet officieel voorgesteld, maar onder meer Xiaomi en Oppo hebben al wel bevestigd eraan te werken.

AP

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Dakman

    Waarom dat dat nodig is is mij een enorm raadsel. Je hebt natuurlijk altijd mensen die altijd het laatste nieuwe willen om te kunnen zeggen ik kan dat kopen of ik heb dat. Materialisme ten top!

  • Louis Bouduin

    Het is nieuw, het is wellicht de toekomst, het lijkt praktisch, alleen de prijs is buiten alle proporties. Een hebbeding voor de hebbers.

  • Mario Adams

    2000 EUR voor een smartphone... Moet je toch echt wel gek voor zijn.