Voorspelling: deze nieuwste gadgets wil jij binnenkort ook hebben

EPA
Op de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn wordt jaarlijks een reeks nieuwigheden op gebied van consumententechnologie voorgesteld. Van de volgende zeven gadgets waren we alvast enorm onder de indruk.

Sonos Move: bluetooth speaker voor binnen én buiten 

Met de Sonos Move zet de Amerikaanse audiopionier voor het eerst een stap naar buiten. Letterlijk: met een handig handvat achteraan kan je de Sonos speaker nu ook meenemen naar de tuin. Waar hij via Sonos’ Trueplay-tuning de akoestische omgeving scant om het beste geluid af te leveren. Volgens Sonos-CEO Patrick Spence kan de Sonos Move bovendien niet enkel tegen een plons, maar ook tegen een serieus stootje. “We hebben er een stuk beton op kapotgeslagen, en toch bleef hij muziek afspelen”, aldus Spence. 

Richtprijs: € 399.

Vergelijk hier de beste draadloze speakers van het moment.

(lees verder onder de foto)

Sonos gaat de boer op met de Sonos Move.
Sonos Sonos gaat de boer op met de Sonos Move.

Wasmachine met artificiële intelligentie

De meeste wasmachines hebben tien tot twintig verschillende programma’s, afhankelijk van het soort textiel dat je weer schoon wilt hebben. LG Electronics bracht echter een aantal wasmachines op de markt waarbij de ingebouwde artificiële intelligentie het wasprogramma voor je aanpast. Hoe? De wasmachines zullen voorzien zijn van sensoren, die onder meer het gewicht van het ingebrachte textiel wegen, maar ook metingen doen naar de fijnheid van het wasgoed dat in de trommel belandt. Op basis daarvan ‘finetunet’ de AI zelf de wascyclus.

Bekijk hier de best beoordeelde wasmachines.

Lees ookDit zijn de andere blikvangers van IFA 2019.

(lees verder onder de foto)

De AI in deze wasmachine stelt haar eigen programma's in.
LG Electronics De AI in deze wasmachine stelt haar eigen programma's in.

Tv’s onmiddellijk op Netflix afgestemd

Flink veel nieuwe tv’s worden al standaard geleverd met een Netflix-knop op de afstandsbediening. De volgende stap dient zich momenteel aan: tv-fabrikanten gaan nu ook in zee met Netflix om de films en tv-reeksen die op het platform verschijnen zo optimaal mogelijk op de schermen te brengen. 

Het Japanse merk Panasonic integreerde in zijn recentste gamma tv’s bijvoorbeeld een ‘Netflix-calibrated’ beeldmodus. Dat zou beeld moeten opleveren dat eruitziet alsof het op de monitor van de regisseur van die ‘Netflix Originals’ wordt afgespeeld. 

Het ligt ongeveer in dezelfde lijn als de ‘Filmmaker’-modus die Panasonic (net als concurrent LG Electronics, trouwens) in zijn toekomstige modellen wilt inbouwen, en die eveneens gericht is op een zo goed mogelijke weergave van films. Bekende regisseurs als Christopher Nolan (Dunkirk), Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) en Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) hielpen daaraan mee.

Bekijk hier de best beoordeelde tv’s (Netflix inclusief).

(lees verder onder de foto)

Panasonic en Netflix proberen twee handen op één buik te zijn.
Panasonic Panasonic en Netflix proberen twee handen op één buik te zijn.

Anti-snurk-band

De naam Philips zie je nog steeds opduiken op heel wat elektronicaproducten, maar dat wil niet zeggen dat het Nederlandse elektronicaconcern die toestellen ook nog werkelijk zelf maakt. Zo zit hun ontwikkeling en productie van tv’s bijvoorbeeld al een klein decennium in handen van de Chinese groep TP Vision. 

Wat Philips wél nog zelf ontwikkelt, zijn apparaten die ons persoonlijk welzijn moeten verbeteren. Zoals de Snoring Relief Band, waarvan de ingebouwde sensoren je slaaphouding meten. De meeste mensen die snurken doen dat namelijk wanneer ze op hun rug liggen. Door middel van vederlichte vibraties word je op zo’n moment geconditioneerd om weer op je zij te draaien. De richtprijs van dit hebbeding is voorlopig nog onbekend.

(lees verder onder de foto)

Philips' anti-snurkband.
Philips Philips' anti-snurkband.

Stijlvolle externe harde schijven

Veel gebruikers zweren nog altijd bij een externe harde schijf om hun bestanden op te bewaren. Zeker wanneer het om ‘zwaardere’ data als grote foto- en videobestanden gaat, is opslag in de ‘cloud’ nog altijd erg traag en belastend. 

Seagate, een bekende fabrikant van zulke externe harde schijven, zorgt ervoor dat je ook over straat kan met zo’n ding. De One Touch SSD van het bedrijf is gehuld in een geweven stof in zwart, wit of met een blits camouflagepatroon. Maar veel belangrijker is natuurlijk wat er onder die stof zit: een externe harde schijf met overdrachtssnelheden tot 400 megabyte per seconde via USB 3.0. De versie van 1 terabyte zal € 165 kosten en komt dit najaar op de markt.

Vergelijk hier de beste externe harde schijven.

(lees verder onder de foto)

One Touch SSD
Seagate One Touch SSD

AirDresser: stomerij in huis

Bij Samsung draaide het tijdens deze IFA vooral om huishoudtoestellen. En daar zat meteen eentje bij die goed is voor een geheel nieuwe categorie: de AirDresser is een hi-tech-kleerkast, die erop gericht is om je broeken, shirts en jasjes schoon, fris en fleurig te houden, zonder dat je er nog mee naar de stomerij hoeft. Met lucht- en stoomstralen wordt het textiel opgefrist, waarna het met een warmtepomp ook weer wordt gedroogd zonder te krimpen of beschadigd te raken. En er zit ook nog eens een geur- en stoffilter in. 

Samsung stelde verder ook een steelstofzuiger en luchtzuiveraar voor, maar de AirDresser was veruit het spectaculairste product van de drie. Prijs en beschikbaarheid nog onbekend.

(lees verder onder de foto)

Drie nieuwe huishoudproducten van Samsung, met als belangrijkste het rechtse product: een stomerij voor in huis.
Samsung Drie nieuwe huishoudproducten van Samsung, met als belangrijkste het rechtse product: een stomerij voor in huis.

Spraakgestuurde koptelefoons

Koptelefoons blijven enorm populair, en ook dit jaar weer kwamen merken als Philips en Sony met nieuwe modellen op de proppen. Het Duitse Sennheiser spande dit jaar de kroon met de nieuwe Momentum Wireless-headsets, die - naast de nog verbeterde akoestiek en afwerking in de toestellen - ook weer van een paar nieuwe slimmigheden voorzien zijn. Ze gaan bijvoorbeeld automatisch aan en uit bij het open- of dichtklappen. Maar de belangrijkste nieuwigheid is dat ze uitgerust zijn met een microfoon waarmee ze toegang geven tot spraakassistenten als Siri, Google Assistant en binnenkort ook Alexa. De winkelprijs van de nieuwe Momentum Wireless wordt € 399.

Bekijk hier de best beoordeelde koptelefoons.

(lees verder onder de foto)

Momentum Wireless
Sennheiser Momentum Wireless

Lees ook:

Sonos Move: de bluetooth speaker voor binnen én buiten

Dit zijn de beste smartphones per prijsklasse

Zo voordelig is een ecoprogramma op je wasmachine
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans De Bakker

  Voorspelling: ik, en met mij vele anderen, schaffen niets van de brol aan.

 • Francine Weckx

  Ik hou van gadgets.. Maar van deze dingen kan mij niks bekoren

 • Patrick Verbelen

  De spraak gestuurde vibrator lijkt me nog het beste van al deze gadgets.

 • peter suy

  Goed ingelicht precies ! De sonos move is de eerste speaker van sonos die wel degelijk ook via Bluetooth muziek kan afspelen !!!!!

 • Thomas Lambaerts

  Wat wil ik in huis hebben? Tv van philips met een niet gebruikte netflix knop hebben we al. De bluetooth speaker die we bij het tuinstel hebben gekregen doet het nog perfect. Externe HD zal mij een worst wezen hoe die eruit ziet, data moet die opslagen. Siri en google zitten nu al met een afluister schandaal, een extra microfoon om nog meer af te luisteren is niet nodig. De wasmachine is nog het handigste...