Vijf tips om de accuduur van je smartphone te verlengen

thinkstock
Hoe vaker en intensiever je je smartphone gebruikt, hoe sneller je batterij gedraineerd geraakt. Hier zijn vijf tips om langer de dag door te komen op één ochtendlijke laadbeurt.

1 / Zet de energiespaarstand aan

De recentere versies van Android en iOS hebben allebei een energiespaarstand ingebouwd. Het valt niet aan te raden om die constant aan te zetten, aangezien je dan bijvoorbeeld minder notificaties krijgt op een moment - bijvoorbeeld midden in de werkdag - waarop je ze kunt gebruiken, en ook de gps minder goed zal meewerken. Maar zeker tijdens je vrije tijd of pendeltijden is er weinig dat je ervan weerhoudt om die spaarstand aan te zetten.

Lees hier alles over de nieuwste smartphones op Tweakers.

2 / Haal de helderheid van je scherm naar beneden

De meest voor de hand liggende slokop voor je smartphone-accu is het scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe meer hij van je batterij vergt. Nu is het mogelijk dat de fabrikant de kracht van de ingebouwde accu heeft afgestemd op de beeldpracht van het scherm, maar niets belet je om het rechtstreekse effect wat naar beneden te halen: meer helderheid heeft automatisch meer energie nodig.

3 / Zet Bluetooth en wifi uit

Op gebied van connectiviteit zuipen zowel Bluetooth als wifi enorm veel energie van je batterij, terwijl er weinig redenen zijn om beide constant aan te zetten. Bluetooth heb je in essentie alleen maar nodig wanneer je je toestel effectief verbindt met een ander apparaat (bijvoorbeeld de handsfreekit van je auto). En als je wifi niet uitschakelt, zit het toestel constant te zoeken naar netwerken in de buurt, ook wanneer je niet eens van plan bent om online te gaan. Hou liever je 3G of 4G aan voor eventuele pushberichten, en zet wifi aan en uit wanneer je jezelf bewust in een locatie met wifi nestelt om er te surfen.

4 / Schakel vibratie uit

Liever laten vibreren dan een luide beltoon laten horen? Begrijpelijk, zeker wanneer je ergens bent waar je ringtone potentieel collega's of andere medemensen stoort. Maar de ingebouwde servo's die voor de vibratie zorgen verbruiken veel meer energie dan de luidspreker die de beltoon afspeelt. Gebruik, wanneer je toch uithuizig bent, dus liever geluid om te worden gealarmeerd, en hou de vibratie voor momenten waarop het wat discreter moet. 

5 / Ook de gps is niet altijd nodig

Een laatste functie van je smartphone die enorm veel energie nodig heeft is de ingebouwde gps. Ook die heb je in de regel veel minder vaak nodig dan je hem hebt aanstaan. In de instellingen van je smartphone kun je sommige apps, die toch niet zo nodig hoeven te weten waar je momenteel uithangt, hun gebruik van de locatiediensten blokkeren.


Kijk op Tweakers.net voor meer informatie over smartphonebatterijen.


Meer technologienieuws op Tweakers:
Proximus neemt Amerikaans bedrijf mobiele authenticatiediensten over
Wikipedia-medeoprichter wil met nieuwsplatform verspreiding nepnieuws tegengaan
Sony brengt smalle midrange-telefoon met 23-megapixelcamera uit