Vijf smartphones met de beste verhouding prijs-kwaliteit

Getty Images/iStockphoto
In het duurdere segment van het smartphonerek zijn Samsung en Apple koning, maar bij toestellen met een bescheidener prijs - ergens tussen 300 en 500 euro - boksen de verschillende fabrikanten wat harder tegen elkaar op. Welke zijn vandaag de interessantste smartphones wanneer je prijs en kwaliteit tegenover elkaar zet?

Apple iPhone SE (vanaf € 390)

Het vreemde aan deze 'light'-versie van de iPhone is dat zijn batterijduur beter is dan eender welke iPhone die er vandaag op de markt is. Ook op andere gebieden is het een compact krachtpatsertje, met de hardware van de 6S (dus een prima processor en camera, waarop Apple bij dat model een inhaalbeweging had gemaakt) en een design dat eerder aan dat van de iPhone 5 doet denken. Het blijft een iPhone, dus het opslaggeheugen van 16 gigabyte is niet uitbreidbaar. Maar voor de rest is de iPhone SE een uitstekende high-end-smartphone voor een goeie prijs.

Apple

Motorola Z Play (vanaf € 410)

Deze goedkoopste telg uit Motorola's Moto Z-serie onderscheidt zich door zijn oledscherm met 1080p-resolutie, zijn 16-megapixelcamera en zijn uitzonderlijke batterijduur. Ook is hij dual-sim, dus kun je er je mobiele nummers voor thuisgebruik en werk tegelijkertijd op hanteren. Dat allemaal dus voor iets meer dan 400 euro. Maar voor de opklikbare extra modules waarvoor de Moto Z-toestellen het bekendst zijn, zoals een camera met extra optische zoom of een luidspreker, betaal je wel aardig.

Motorola

Sony Xperia Z5 Compact (vanaf € 443)

Wie een toestel van 5 inch wat te groot vindt en toch op zoek is naar een smartphone met een beetje kracht, moet misschien eens naar Sony's Xperia Z5 Compact kijken. Sony beknibbelde op veel dingen, zoals de resolutie van het scherm en de accuduur, maar hield ze wel boven het gemiddelde. En de camera, met zijn 23 megapixel, is de beste die Sony ooit in een smartphone zette.

Sony

LG G5 (vanaf € 481)

Net als bij de Motorola Z Play geeft LG's G5-smartphone de mogelijkheid om extra modules op het ding te klikken, zodat je onder meer een extra batterij op zak kunt dragen. Verder schittert de G5 met zijn dubbele camera: een van de lenzen is een groothoeklens, waardoor je foto's kunt maken die net zo breed zijn als het menselijk blikveld.

LG

Huawei Nova (vanaf € 345)

De Chinese fabrikant Huawei voert al enkele jaren een forse charge uit op de smartphonemarkt, en bekoort ook het middensegment met een smartphone die even stijlvol is als zijn duurdere P-reeks. De Huawei Nova's bijzonder contrastrijke display doet de kleuren ook van het scherm spatten, en het toestel heeft een beter dan gemiddelde accuduur en camera. Een goeie kleine smartphone, met veel kracht, voor gebruikers die het uiterlijk van hun toestel belangrijk vinden.

Kijk op Tweakers.net voor meer nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.

Huawei9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Ik ben nog altijd content van m'n IPhone 7 plus. Het heeft me meer als €1.000 gekost, maar gaat tenminste niet snel kapot en het gebruiksgemak...

 • Yannick Vanhex

  Hoe kan het zijn dat de One plus hier niet tussenstaat. Met voorsprong de beste prijs kwaliteit

 • Anonymous

  Wat is "high end"...als het ding mooie foto's maakt, batterij gaat beetje mee is dat al voldoende, heb van mijn samsung duo sim van 199€ een high-end zelf gemaakt.

 • vincent vankeerberghen

  One plus is inderdaad niet te kloppen (prijs / kwaliteit) de redactie zal dit model zekers niet kennen.... Research word er heden niet meer gedaan. En sponsering van de grote merken niet vergeten.... Je moet ergens je inkomen halen....

 • Sarah Feynman

  Super tevreden van mijn Huawei P9 lite. Reageert heel vlot. Nog geen problemen. Dat voor 267 euro.