Ga naar de mobiele website
^ Top

Vijf smartphones die minstens evenveel kunnen als de iPhone 8 (en goedkoper zijn)

Apple
Met de lancering van de iPhone 8 trok Apple gisteravond weer alle aandacht naar zich toe. Maar wanneer we de specificaties van het minstens 699 euro kostende toestel bekijken, zijn er tal van andere apparaten die minstens hetzelfde bieden, voor een pak minder duiten.

Nokia 8 (€ 599)

Het recentste product van Nokia, het Finse bedrijf dat vandaag onderdeel is van HMD Global, kwam bijna een maand geleden op de markt, en is meteen evengoed 'mee' als de iPhone 8. Zonder dat vreselijke Windows Mobile-besturingssysteem dat de Nokia-smartphones moesten dragen toen ze nog eigendom waren van Microsoft. En gelijk honderd euro goedkoper dan Apples nieuwste worp.

WMD Global

Xiaomi Mi 6 (€ 509)

Hij is niet erg makkelijk te vinden, maar wanneer je hem te pakken kunt krijgen geeft de Chinese Xiaomi Mi 6 - ook al drie weken in de handel - je ongeveer dezelfde interne krachtpatserij als de iPhone 8. Hij is bijna tweehonderd euro goedkoper, maar opletten: tests wezen al uit dat bijvoorbeeld de 4G-connectiviteit niet altijd optimaal is, en de taal kan (nog) niet in het Nederlands worden gezet.

Xiaomi

Motorola Z2 Play (€ 436)

Sinds afgelopen zomer levert de Motorola Z2 Play min of meer dezelfde specificaties als de iPhone 8, voor een zeer democratische prijs. Maar opgelet: 'specs' zeggen niet alles. In tests bleek bijvoorbeeld dat de technische kwaliteit van de camera, die op papier even goed is als die van Apples nieuwe toestel, niet erg toereikend is.

Motorola

HTC U11 (€ 670)

Al aangekondigd op Mobile World Congress in februari, en al in de winkels sinds mei, is deze nieuwe klepper van het Taiwanese HTC. Maanden later is hij echter nog steeds stevig geprijsd, met een huidige richtprijs die slechts 20 euro lager ligt dan de iPhone 8. Bij dat prijsverschil is het wellicht gewoon een kwestie van smaak: kan u overweg met Android 7.0, dat op de HTC U11 staat, of zweert u toch bij iOS?

HTC

Samsung Galaxy S8 (€ 647)

Nog eentje wiens huidige winkelprijs nèt onder die van de iPhone 8 zit is Samsungs nieuwste vlaggenschiptelefoon. Hij heeft ongeveer alle specificaties van zijn nieuwe concurrent, alleen is bijvoorbeeld zijn schermresolutie een pak beter dan die van de iPhone 8. De prijs ligt nog een vijftigje lager dan die van zijn concurrent, maar nog eens: retailers kunnen natuurlijk ook bij de iPhone hun marge een tikkeltje naar beneden halen.

Samsung

Lezers van HLN maken nog tot vrijdag 15 september (23u59) kans om de nieuwste iPhone te winnen. Klik hier om deel te nemen.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans De Ridder

  Een zinnetje dat regelmatig voorkomt! "... voor een zeer democratische prijs. Maar opgelet: ‘specs’ zeggen niet alles. In tests bleek bijvoorbeeld dat de technische kwaliteit ..." Hoe objectief is deze vergelijking dan???

 • Willem3

  Ben zeer tevreden met de Nokia 8 heb hem in de pre sale kunnen kopen voor € 480 een mooie aluminium behuizing geweldige camera's en de snapdragon 835 chip spreekt voor zich.

 • Dimitri Hubeau

  Vergeet de OnePlus 5 niet, een pak goedkoper 549€ voor ongelooflijke specs die Apple in het niets doet verdwijnen

 • Sels Constant

  Niet alleen de tijd, maar de techniek gaat snel vooruit. Twintig jaar geleden had ik ook een gsm met een cijfer 8. Het was mijn eerst gsm die ik op 't werk mocht meenemen, een Nokia ? maar de 8 betekende toen 8 watt. Ik denk dat hij 20 tot 30cm hoog was en 15 a 20cm breed. Toen gebruikte ik 100% van mogelijkheden: Telefoneren. Nu gebruikt Men 1% en hij is even duur, maar wel veel kleiner

 • Dirk Wirix

  Als je een Mercedes koopt, dan betaal je ook voor die ster op de motorkap. Bij IPhone net hetzelfde, je betaalt meer omdat het 'Apple' is.

Meld een bug