Ga naar de mobiele website
^ Top

Vijf keukentools die je meer tijd besparen

thinkstock
Koken kan prettig zijn, maar na een lange werkdag ben je er ook vaak liever snel vanaf. Met deze vijf keukentools schaaf je makkelijk minuten van je bereidingstijd.

1 / Heteluchtfriteuse

Snel wat gefrituurde hapjes als voorgerecht, of frieten/kroketten/pommes duchesse bij de maaltijd? Het kan nòg sneller wanneer je niet met frituurolie in de weer hoeft, en dat is nog gezonder ook. Philips was enkele jaren geleden de eerste die met een heteluchtfriteuse op de markt kwam, en die AirFryer werd al snel nagevolgd door toestellen van fabrikanten als Tefal en Inventum.

2 / Blender

Soepen en sauzen worden vaak nog klaargemaakt met de klassieke staafmixer, en wanneer je echt een verrassende maaltijd op tafel wilt zetten is dat ook de beste optie. Maar wanneer het vooruit moet gaan en weinig moeite mag kosten, is er niets beter dan een krachtige blender, waar je alle ingrediënten gewoon in gooit, en die de krachtpatserij van je overneemt.

Lees ook: 5 innovatieve huishoudtoestellen die je absoluut nodig hebt

3 / Vaatwasserbestendig gereedschap

Je moet ook denken aan wat er nà de maaltijd gebeurt: de afwas. Heel wat snij-, hak-, blend- en andere machines moeten naderhand met de hand worden gewassen, en dat kun je er misschien nèt niet meer bij hebben. Kies daarom altijd voor keukengereedschap dat vaatwasserbestendig is, en dat je dus gewoon bij de rest van de vaat kunt steken.

4 / Magnetron

Het lijkt een dooddoener, maar als er één categorie van keukentools is die snelheid van bereiding garandeert is het de ouderwetse microgolfoven. Hou hem liefst voor opgewarmde kost, want snel koken geeft niet meteen de beste smaak, maar hij blijft een onmisbaar stuk keukenapparatuur. Al vijftig jaar, overigens: de allereerste magnetron, de Amerikaanse Amana Radarange, kwam in 1967 op de markt.

5 / Snijmachine

Het klusje dat koken per definitie lang doet duren is het snijwerk vooraf. De groenten en kruiden die je maaltijd haar smaak en voedingswaarde geven, moeten eerst in blokjes of reepjes worden gesneden, en daar kruipt wat tijd in. Gelukkig zijn er een paar nichetoestellen op de markt, zoals de Moulinex Fresh Express, die alles keurig raspt, schaaft of snijdt.

Vind hier producten voor je huishouden voor de beste prijs/kwaliteit

Lees ook:
Modemerken duiken op smartwatch
Deze televisietoestellen hebben de beste prijs- kwaliteitsverhouding
5 innovatieve huishoudtoestellen die je absoluut nodig hebt
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug