Vijf innovatieve huishoudtoestellen die jouw leven zoveel makkelijker maken

Een robotstofzuiger uit iRobot's Roomba-gamma.
iRobot Een robotstofzuiger uit iRobot's Roomba-gamma.
Entertainmentelektronica heeft zichzelf de reputatie aangemeten om zichzelf constant opnieuw uit te vinden, maar ook in het huishoudsegment zien we nu enkele opmerkelijke transformaties. Deze 5 upgrades kunnen de dagelijkse huishoudelijke taken aanzienlijk gemakkelijker maken.

1 / Robotstofzuiger

De nieuwste generatie stofzuigers zorgt er in de eerste plaats voor dat je niet meer hoeft te stofzuigen: robotstofzuigers van merken als Samsung, LG Electronics en Dirt Devil werken volledig autonoom de kamers van je woning af, en worden ook slimmer en slimmer in het herkennen van eventuele obstakels. Vooral de toestellen van marktleider iRobot maken constant vorderingen op dat gebied. Het houdt overigens niet op bij stofzuigen: enkele jaren geleden lanceerde het Amerikaanse bedrijf ook een dweilrobot.

2 / Blender

Het belangrijkste element waarop fabrikanten van huishoudelektronica hun blenders constant verbeteren is natuurlijk hun kracht. Een van de sterkste beesten op dit moment is de in augustus gelanceerde Avance-blender van Philips, die een vermogen van liefst 2.000 watt laat zien, een veelvoud van heel wat van zijn concurrenten. Bovendien heeft hij een volume van liefst twee liter.

3 / Koffiezetapparaat

Consumenten zijn fijnproevers geworden op gebied van koffie. Bovendien moeten koffiezetapparaten over een mooi design beschikken, en beginnen de eerste 'smart' modellen op te duiken. Philips, de koning van de koffiezetapparaten, heeft wat design en smaak betreft heel wat bijgeleerd met zijn Senseo Twist-machines. De absolute koning op dit moment is deze DeLonghi Dinamica.

4 / Gezonde friteuse

Frituren zonder frituurvet? Het kan al eventjes. Verscheidene fabrikanten hebben frituurketels op de markt waarmee je frieten worden gebakken door middel van een proces dat ze tegelijkertijd stoomt en grilt. Op die manier blijven ze even knapperig als frieten die in frituurolie zijn gebakken, maar bevatten ze liefst 80 procent minder vet. Het eerste apparaat dat op de markt kwam in dit segment is de AirFryer van Philips, waarvan er ondertussen verschillende modellen bestaan.

5 / Koelkast

Ook koelkasten ondergaan momenteel transformaties. Samsung en LG Electronics zijn beide bezig met 'slimme' koelkasten, die verbonden zijn met je thuisnetwerk en beschikken over een aanraakscherm aan de buitenkant en de nodige sensoren binnenin. Het duurt vast wel nog eventjes voor die 'smart fridges' op de markt komen. Tot het zover is, kies je dus best nog even voor een goed klassiek model. Een met een klassiek en tijdloos design misschien, zoals dit mooie toestel van Gorenje, dat moderne koelkasttechniek in een epische retrokast aanbiedt.

Vergelijk hier alle prijzen van huishoudtoestellen

Lees ook:

Hou inbrekers buiten met deze snufjes

Vijf tips om je wasmachine te onderhouden

Vijf keukentools die je echt meer tijd besparen
25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Aster Maas

  Ooit een airfryer cadeau gekregen. Na 1 gebruik vloog dat ding naar de zolder. Spijtig, want het was een duur maar nutteloos cadeau. Bah vieze fritten en onnodig moeilijk machien. Ik snapte er niets van ondanks handleiding!

 • Gino Denil

  Een duur betaald retro kleedje voor die Gorenje koelkast. Voor die prijs koop je er al vier of vijf.

 • armand mudah

  nanine als je alles er geordend inzet zie je het zelf in 1 oogopslag en als er dingen inzitten die dreigen te vervallen heb je ofwel teveel gekocht of iets wat je niet echt lust

 • Thierry Vansweevelt

  De meeste mensen die ik ken hebben nog niet het geld voor een deftige schotelvod!

 • Nanine DeWilde

  Zo'n smart fridge wordt nogal makkelijk afgedaan als nutteloos. Maar als dat ding kan bijhouden wat er nog in zit, een waarschuwing geeft wnr iets op het punt staat te vervallen en iets automatisch op je boodschappenlijstje plaatst (of in de toekomst automatisch je eten bijbesteld) dan koop ik het tg direct hoor. En laat ondertussen die Foldimate ook maar komen want strijken is zowat het hatelijkste dat er is.