Vier redenen om over te schakelen op een slimme koelkast

Samsungs Smart Family Hub.
Samsung Samsungs Smart Family Hub.
Slimme koelkasten van Samsung en LG Electronics kwamen dan wel al enkele jaren geleden op de markt, het duurt duidelijk even vooraleer de consument het nut ervan inziet. Het hoge prijskaartje speelt de toestellen ook nog parten. Toch zijn er al belangrijke redenen om de overstap te overwegen. 

1. Ze zijn aan het internet gekoppeld

De voornaamste reden waarom slimme koelkasten de naam ‘slim’ verdienen is omdat ze over wifi beschikken, en dus op je draadloze netwerk kunnen. Dat heeft niet alleen verregaande gevolgen voor het beheren van de inhoud - zie verder - maar is ook een opsteker voor wie sowieso heel veel tijd in de keuken doorbrengt. Via het touchscreen van de Samsung Family Hub kan je namelijk ook vlot webradio’s of Spotify bedienen of snel even het weerbericht raadplegen. 

2. Altijd op de hoogte van de voorraad

Slimme koelkasten beschikken over een voorraadbeheersfunctie, die te allen tijde laat zien wat er in de koelkast zit. En dat dus niet alleen op het touchscreen aan het toestel zelf, maar ook via je smartphone of tablet of andere gekoppelde apparaten. Als je in je zetel zit, voegt dat misschien niet zo veel toe, maar bedenk even de mogelijkheden vanop afstand! Op het werk kan je snel even je boodschappenlijstje aanvullen, en zelfs als je al in de winkel staat kan je even dubbelchecken wat je wel/niet in huis hebt.

Lees ookWaarom een nieuwe koelkast bijna altijd goedkoper uitkomt

3. Ze zijn energiebesparend

Fabrikanten van ‘slimme’ toestellen gaan er collectief prat op: een ‘slim’ toestel is misschien wat duurder in de aanschaf, omdat je het verbruik en gebruik veel slimmer kan monitoren, is het op termijn energiebesparend. Bekijk hier alle energiezuinige A+++ koelkasten

4. Restjesverwerking à volonté

De laatste versie van de Samsung Family Hub, de slimme koelkast van de Koreaanse fabrikant, kan het nu al: op basis van wat er in de koelkast ligt, op het internet zoeken naar lekkere recepten met die ingrediënten. De andere fabrikanten gaan hier ongetwijfeld volgen. De vaste huiskok van dienst moet nu nooit meer naar inspiratie zoeken en elke dag is vanaf nu kliekjesdag. Bekijk hier de Samsung Family Hub

TIPVergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde koelkasten.

Lees ook:

Nike ontwikkelt zelfknopende sportschoen die aangestuurd wordt door een app

De handigste huishoudtoestellen voor wie niet groot woont

Veilig wonen moet niet superduur zijn: met deze slimme snufjes bescherm je jouw woonst
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Peeters

  Weer een toestel verbonden met het internet, moet big brother nu echt alles weten?

 • Peter Janssens

  Geweldig, reclame op uw koelkast. Ik wist niet wat ik miste in mijn leven tot nu. Ik ga er gelijk een kopen.

 • Michel Mahy

  Ik kom dankzij dit artikel tot de conclusie dat ik zo'n koelkast helemaal niet nodig heb. Ik doe reeds al wat de koelkast doet zelf. En wie heeft er nu een koelkast nodig om naar het weerbericht te luisteren?

 • Jos Vervoort

  Wat gaan ze ons nog proberen aan te smeren, een smart wc misschien?

 • Arifiene De Laet

  Ik ben geen tegenstander van technologie maar te veel is te veel. Gaat mijn koelkast mij vertellen dat ik champignons moet bijkopen terwijl ik die die week niet ga gebruiken. Maar aangezien ik zelf niet meer denk, dat doet de koelkast immers voor mij, luister ik braafjes en koop ze toch. En dan een aanmaning dat ze op moeten met een suggestie aan gerechten waar ik geen zin in heb. Laat maar zitten.