VIDEO: Samsung spot met Apple in reclamefilmpje

screenshot/rv
De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung maakt zich in een nieuwe reclamespot behoorlijk vrolijk over Amerikaanse concurrent Apple. De geschiedenis van de iPhone sinds de lancering in 2007 passeert in grote lijnen de revue. Samsung onderstreept de meest gekende gebreken die de toestellen vertoonden om de kerels van Cupertino stevig uit te lachen.

De introductie van de iPhone in 2007 veranderde onze moderne manier van communiceren compleet. Voor het eerst werden gsm, mp3-speler en internet in één toestel verenigd: de smartphone. Die geweldige vondst van Apple kreeg onvermijdelijk al snel navolging bij de concurrentie. Mét succes: de iPhone is al lang niet meer dé grote voorloper in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor smartphones. 

Lange wachtrijen

Samsung geeft in de spot een venijnig overzicht van de tekortkomingen waar Apple de voorbije jaren zoal mee sukkelde, en die hun eigen Galaxy niet heeft.

Het filmpje begint met de lange wachtrijen voor een Apple Store in juni 2007. In een volgend shot belt een apetrotse kerel iemand met de boodschap: "Raad eens wat ik gekocht heb". 

Tot zover het goede nieuws. Over naar 2010. Wanneer diezelfde jongeling een foto wil nemen, krijgt hij de melding dat er niet voldoende opslagcapaciteit vrij is. Een verwijzing naar de halsstarrige weigering van Apple om externe geheugenkaartjes toe te laten.

2013. Samsung heeft een smartphone op de markt gebracht met een veel groter scherm dan de iPhone én met een handige stylus erbij. 

Waterdicht en draadloos opladen

De Applefan blijft volhouden en schuift in 2015 opnieuw trouw aan voor de Apple Store, in de gietende regen. Een jaar later valt hij samen met het 'Samsung-meisje' op een idyllische plek in het water, waarna hij zijn niet-waterdichte iPhone te drogen moet leggen in een kom rijst. Zij toont intussen de foto die ze toen aan het maken was met haar gsm.

In 2017 steekt Samsung dan weer de draak met het tussenstuk dat nodig is om de oortjes in te steken, tot frustratie van de jongen. Ondertussen laadt de Samsung van zijn vriendin gewoon draadloos op. 

De spot eindigt ermee dat de man na al die jaren de iPhone in de schuif legt en zich een Samsung aanschaft. Hij wandelt daarna - afgelopen week - voorbij een bijna onbestaande wachtrij voor de Apple Store. "Upgrade naar de Galaxy", is de slotboodschap van Samsung. De schalkse titel van het filmpje: "Groot worden".
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Coulier

  Joris Vanderaert, dat is nu juist het verschil met de totale verticale integratie van het designproces van de iPhone bij Apple: De iPhone is nu al dus veel sneller met minder CPU's, waardoor de batterij langer meegaat en men features kan implementeren waar de concurrentie nog niet kan van dromen zelf. Een totale win-win situatie met jaren voorsprong op de concurrentie. Maar so what zeg je? Een Lada rijdt ook van punt A naar punt B, maar ik heb toch liever een betere auto hoor ;-)

 • Joris Vanderaert

  Het is de eerste keer dat ik Apple fans herhaaldelijk hoor over de prestatie van de chips. Andere jaren heette het dat de cijfers niet telden. Eindelijk heeft Apple een chip laten bakken die wat sneller is. So what? De Samsungs en de LG's van deze wereld worden daar niet plotsklaps trager door hoor. Tenslotte is de iPhone ook een halve generatie jonger. In maart of april hebben Samsung, Qualcomm enz. weer de volgende versie klaar en de kans is groot dat die wat sneller is. Opnieuw, so what?

 • Patrick Coulier

  Kevin Mares, Samsung is een bedrijf/consortium die zowat 1/4 uitmaakt van de Zuid-Koreaanse economie. Ze maken dus zowat alles wat je kan denken. Ze maken inderdaad ook de displays van de iPhone X en ze bakken een groot aandeel van de A11 bionic chip (alsook TSMC dacht ik), maar in de Geekbench benchmark komen hun eigen Smartphones echt niet toot aan de knieen van de iPhone X met de A11 bionic ontworpen en designed by Apple.

 • Kevin Mares

  Uhu daarom dat meer dan 75% van de IPhone bestaat uit Samsung onderdelen Patrick Coulier.

 • Gravis Frederic

  Ik volg Patrick Coulier. 200% gelijk. ;-)