Vanavond onthult Google twee nieuwe smartphones: dit is wat we al weten

Archieffoto.
REUTERS Archieffoto.
Vandaag onthult Google de nieuwste telgen van de Pixel-familie: de Google Pixel 3 en zijn grote broer, de Google Pixel 3 XL. Daarnaast zouden er mogelijk ook een gloednieuwe tablet, een slimme speaker en verschillende accessoires op het programma staan. Dit is wat we tot nu toe weten over de nieuwkomers.

Vanavond is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor 'Made by Google': het event waarin de techgigant de laatste gadgets voorstelt die het de komende maanden op de wereld loslaat. In de eerste plaats maken we kennis met twee nieuwe smartphones - hoewel 'kennismaken' een groot woord is. De Google Pixel 3, en in het bijzonder de XL-versie, verschenen al in zoveel lekken dat de toestellen nog weinig aan de verbeelding overlaten.

Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

Wat we al zeker weten is dat de Google Pixel 3 uitpakt met een oledscherm met een diagonaal van 5,5 inch (14 centimeter). De iets grotere Google Pixel 3 XL, wordt eveneens uitgerust met een oledscherm, maar dan eentje met een schermdiagonaal van 6,3 inch (16 centimeter) en een diepe ‘notch’, oftewel de inham aan de bovenkant van het scherm. Wat er onder de motorkap van beide toestellen schuilt, is nog onzeker. Wellicht draaien de smartphones op de Qualcomm Snapdragon 845, krijgen ze 4 GB RAM mee en komen ze inclusief 64 GB of 128 GB opslagruimte. Een sleuf voor een microsd-kaartje behoort wellicht niet tot de mogelijkheden, net zoals een aansluiting voor je koptelefoon. 

De toestellen worden beschikbaar in zwart, wit en een derde kleur die tot nu toe nog onbekend is. Aanvankelijk werd aangenomen dat het om muntgroen zou gaan, maar een recent lek van Twitter-gebruiker Evan Blass doet vermoeden dat het weleens zachtroze kan worden. Blass gooide enkele foto's online van de Google Pixel 3 XL in wat volgens hem de officiële drie kleuren worden.

Google Pixel Slate

Daarnaast zal Google waarschijnlijk ook een licht schijnen op de Google Pixel Slate, een nieuwe twee-in-één-tablet. De Pixel Slate komt met een pennetje en een afneembaar toetsenbord, en moet de concurrentie aangaan met rechtstreekse tegenhangers als de iPad Pro of de Microsoft Surface Pro. De tablet draait op Chrome OS en komt met een Intel Celeron, Core m3, Core i5 of Core i7 processor, afhankelijk van je configuratie. 

Slimme speaker en accessoires

Tot slot schudt Google mogelijk nog een reeks andere producten uit zijn mouw. Zo kan het dat de techgigant een derde smartspeaker onthult, de Google Home Hub. In tegenstelling tot andere speakers uit het Google-gamma krijgt de Hub een scherm mee om informatie te tonen zoals het weerbericht of je planning voor de dag. Dat moet de nieuwste slimme speaker een extra dimensie geven ten opzichte van voorgangers als de Google Home en de Google Home Mini. 

Volgens Techradar zou het kunnen dat vanavond ook een upgrade van de Pixelbook-laptop op het programma staat, net zoals een nieuwe Chromecast en verschillende Pixel-accessoires, waaronder een draadloos laadstation. Of ook die producten effectief vanavond zullen verschijnen, blijft natuurlijk nog afwachten. 

Vanaf 18 uur Belgische tijd gaat het Google-event van start. De show wordt overigens integraal uitgezonden op YouTube. 

Tip: Vergelijk hier alle prijzen van Google Pixel smartphones

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Van de Woestyne

  Veel te duur geprijsd.

 • Dirk Podevijn

  Ze zouden beter hun Android Auto op punt krijgen

 • johan fransaert

  smartphones hebben uiteindelijk maar 1 doel een middel voor de overheden en veiligheidsdiensten om je doen en laten in kaart te brengen denk daar eens aan voor je zo een ding koopt ongeacht het merk.

 • Tony Vanheste

  Brol brol en nog eens brol