Van ijdel (iPhone) tot drankorgel (Android): dit zegt je smartphone over jou

thinkstock
Wie dacht dat hij met de keuze van zijn smartphone enkel duidelijk maakte naar welk merk zijn voorkeur gaat, heeft het mis. Uit een studie van TalkTalk Mobile bij 2.000 gebruikers  blijkt immers dat het soort gsm dat in je broekzak zit, heel wat prijsgeeft over je karakter en levensstijl.

Voor de studie werden de drie grootste smartphonemerken onder de loep genomen. Wat bleek nu? iPhone-fans zijn niet alleen een pak ijdeler dan zij die kiezen voor Android of BlackBerry, maar ze geven ook meer geld uit aan kleren en ze gaan vaker op reis. Bovendien schatten iPhone-gebruikers hun eigen aantrekkelijkheid veel hoger in dan personen met een ander toestel.

Ook over de BlackBerry-fans kwam een en ander aan het licht. Zo leiden ze een veel drukker leven wat zich uit in vaker bellen en veel meer sms'jes en mails sturen. Per jaar verdienen ze bovendien bijna 2,5 duizend pond meer dan andere smartphonegebruikers. De aanwezigheid van een langdurige liefdesrelatie was ook harder aanwezig bij de BlackBerry'ers. In het algemeen hebben ze ook meer vrienden, omdat ze socialer zouden zijn.

De Android-gebruikers kwamen ten slotte het slechtste uit de studie. Bij hen viel bijvoorbeeld op dat ze veel vaker televisie kijken. Hun gemiddelde alcoholverbruik per week lag ook aanzienlijk hoger dan bij de iPhoners en BlackBerry'ers.