Vaak te laat om je verstuurde bericht nog te verwijderen? WhatsApp introduceert langverwachte update

AP
Eerder maakte WhatsApp het al mogelijk om berichtjes die je per ongeluk had verstuurd te verwijderen. Zowel in groepsgesprekken als in individuele chats is dit mogelijk. Hoewel heel wat gebruikers tevreden zijn met deze functie, zorgt het ook voor een heleboel frustraties. Je moet er immers erg snel bij zijn. De deadline om een bericht te verwijderen is vrij kort, exact zeven minuten. Dat beseft ook WhatsApp. Met de nieuwe update hoef je je niet langer te haasten. 

Wie na zeven minuten nog een verzonden bericht wilde verwijderen, kon dit niet meer doen. Veel gebruikers vinden die deadline erg vervelend. De nieuwste update van de WhatsApp bèta versie 2.18.69 en hoger zorgt voor een flinke tijdsverhoging. Je hebt nu 4096 seconden - wat neerkomt op 68 minuten en 16 seconden - de tijd om ongewenste berichten te verwijderen in plaats van zeven minuten. 

Geheel vermijden dat de ander weet dat je iets hebt verstuurd, is echter nog niet mogelijk. Een bericht verwijderen blijft dus zichtbaar. Daarnaast lanceert WhatsApp binnenkort een update waarbij ook doorgestuurde berichten niet onopgemerkt zullen blijven. De nieuwe functie duidt deze berichten aan als 'Forwarded messages'. Zo willen de makers vooral spam bestrijden.

WhatsApp laat weten dat de functie momenteel enkel beschikbaar is voor bètagebruikers, omdat de feature nog verder uitgetest moet worden. Wanneer deze nieuwe tijdslimiet naar alle gebruikers wordt uitgerold met de reguliere versie van WhatsApp is nog niet duidelijk. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Vaelen

    De functie zat er dus al in, want je kon je berichten al verwijderen nadat je ze gestuurd had. Alleen is de tijd waarin je het kon verwijderen aangepast van 7 minuten naar 68 minuten. Dat noem ik geen groot nieuws, da's een aanpasing in je software van amper 1 getalletje. En daar doen ze dan zo lang en speciaal over?