Update doet Macs bevriezen

Apple
Heel wat Mac-gebruikers melden problemen na de installatie van versie 10.11.4 van besturingssysteem OS X. Het gaat vooral om situaties waarbij het toestel op willekeurige momenten bevriest, waarna een harde herstart de enige oplossing is.

Het lijkt erop dat de problemen zich vooral voordoen bij de 2015-versie van de 13" MacBook Pro met Retina-scherm, terwijl ook gebruikers van andere Apple-laptops vastlopers hebben gemeld. Waar de problemen precies door veroorzaakt worden, is nog niet bekend. Eind maart doken de eerste meldingen ervan op.

Oplossing

De ondersteuningsafdeling van het bedrijf is echter wel op de hoogte, zo meldt MacRumors. Een oplossing is echter nog niet voorhanden, waardoor het nog onduidelijk is of en wanneer de problemen opgelost gaan worden.

Volgens Fortune lijkt een voorlopige oplossing een downgrade naar de vorige versie van het besturingssysteem, of een upgrade naar de betaversie van OS X 10.11.5, hoewel die mogelijk andere bugs kan bevatten.

Het is de vraag of een dergelijke drastische ingreep nodig is, want veel gebruikers melden dat het probleem slechts een keer per week of zo voorkomt.

Apple

Naamsverandering?

OS X 10.11, met de naam El Capitan, kwam eind september vorig jaar uit. Update 4 verscheen eind maart, en bevat onder andere hints naar een naamswijziging van OS X naar macOS, al blijft onduidelijk of Apple de aanpassing ook daadwerkelijk doorzet.