Uber test futuristische maaltijdleveringen met drones uit

De drones zullen de maaltijden niet rechtstreeks aan de klanten bezorgen, maar zullen ze afleveren in beveiligde zones. Daar zal een koerier van Uber Eats ze vervolgens oppikken en naar de klant brengen.
AFP De drones zullen de maaltijden niet rechtstreeks aan de klanten bezorgen, maar zullen ze afleveren in beveiligde zones. Daar zal een koerier van Uber Eats ze vervolgens oppikken en naar de klant brengen.
Uber gaat de levering van maaltijden met drones uittesten. Met het concept wil het de kennis van zijn dienst Uber Eats combineren met de andere ambities van de Amerikaanse groep. Uber kreeg voor de tests in de regio van San Diego al groen licht van de autoriteiten.

"Uber zit in een unieke positie om deze uitdaging aan te gaan, want we beschikken over een netwerk van restaurants en leveranciers, én met (onze divisie) Elevate beschikken we ook over de ervaring en technologie op vlak van luchtvaart", verklaarde Luke Fischer, een van de verantwoordelijken van Uber Elevate.

De drones zullen de maaltijden niet rechtstreeks aan de klanten bezorgen, maar zullen ze afleveren in beveiligde zones. Daar zal een koerier van Uber Eats ze vervolgens oppikken en naar de klant brengen. Op termijn wordt overwogen om de drones te laten landen op voertuigen die in de buurt van de eindklant geparkeerd staan.

Momenteel worden al eerste tests uitgevoerd in samenwerking met McDonald's. Voor het einde van het jaar wil de groep de testgroep ook uitbreiden met andere restaurants.

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.