Topman stopt bij Google X om mensen gelukkig te maken

Mo Gawdat. (L)
EPA Mo Gawdat. (L)
De Chief Business Officer Mo Gawdat stopt bij Google X om zich volledig te richten op zijn missie Onebillionhappy, het gelukkig maken van een miljard mensen. Dat meldt hij vandaag op de Internationale dag van Geluk in een videoboodschap

Het is niet bekend wie Gawdat gaat opvolgen bij X, dat ontstond als onderzoeks- en ontwikkelingspoot van internetgigant Google maar sinds 2015 door het leven gaat als X onder Googles moederbedrijf Alphabet. Het bedrijf hield zich onder meer bezig met Google Glass en Googles zelfsturende auto Waymo.

Artificiële intelligentie

De onlinebeweging van Gawdat richt zich op het gelukkig maken van mensen om zo kunstmatige intelligentie positief vorm te geven. Gawdat voorspelt dat de intelligentie van machines in 2029 de menselijke intelligentie zal overtreffen.

Machines zullen zich dan baseren op menselijke waarden, net als een kind van 18 maanden dat leert van zijn omgeving. Volgens de ondernemer is de keuze aan de mensheid wat we machines aanleren: hebzucht, egoïsme en angst, of liefde, mededogen en vertrouwen.

Geluk

Hoe hij een miljard mensen gelukkig wil krijgen, is niet helemaal duidelijk. Mo Gawdat is tijdens zijn werkzaamheden voor Google alvast bezig geweest met het zoeken naar geluk. Hij is de auteur van De logica van geluk, een internationale bestseller.

Googles zelfrijdende auto Waymo.
Waymo Googles zelfrijdende auto Waymo.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Tja als hij alle schulden van de daklozen na bvb faillissement, hypotheek, ... inlost, dan ben ik al héél gelukkig. Idem als die snuggere jongens van het management hun Audi A6 en consoorten laten staan en met het openbaar vervoer naar het werk komen als voorbeeldfunctie...

  • Freek Verdeyen

    Hij zal precies nog een beetje moeten nadenken.

  • gustaaf carpels

    Hij mag altijd een mailtje sturen ik zal het hem wel uitleggen hoe gelukkig ik zal zijn dat ik me geen zorgen moet maken om de rekeningen iedere Maand te betalen