Ga naar de mobiele website
^ Top

Test-Aankoop in beroep tegen Apple over opslagcapaciteit iPhone

anp
Test-Aankoop gaat in beroep tegen de misleidende informatie van Apple over de opslagcapaciteit van de iPhone.

De Franstalige rechtbank van koophandel in Brussel heeft in februari de klacht van consumentenorganisatie Test-Aankoop tegen de Amerikaanse technologiereus Apple afgewezen. De zaak werd vandaag ingeleid voor het hof van beroep, zegt woordvoerder van Test-Aankoop Simon November.

De rechtbank van eerste aanleg had geen oren naar de argumentatie van Test-Aankoop dat de informatie die Apple bekendmaakt over de opslagcapaciteit van de iPhones misleidend is.

De rechtbank van koophandel merkte echter op dat Apple zijn beleid wat wijzigde tijdens de procedure. Zo is op de website een opmerking gepubliceerd, die aanduidt dat de hoeveelheid vrije ruimte kleiner is en "varieert vanwege een groot aantal factoren".

De rechters oordeelden ook dat de reclamecommunicatie van Apple, die de totale opslagcapaciteit vermeldt (en dus hoger is dan de nuttige capaciteit), niet leugenachtig is en mensen misleidt, onder andere omdat wie zo'n hoogtechnologisch product koopt, nuttige info daarover opzoekt.

"De rechter was van mening dat de consument zelf op zoek moet gaan naar informatie. Maar dat is een kromme redenering. Het is de plicht van de verkoper om de klant correct te informeren", vindt November.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Yvan Kortrijk

    Als je een pc koopt dan weet je toch ook dat het OS geheugen inneemt, zowel in het ram als op de harde schijf. TA had blijkbaar behoefte aan wat reclame

  • Jo Lig

    Yep, dit is echt een topprioriteit voor de doorsnee consument. Test-Aankoop bewijst hier nog maar eens mee hoe overbodig ze zijn.

  • joan lute

    Laat ons eerlijk zijn ... alle fabrikanten bieden minder beschikbaar geheugen aan omdat men steevast geheugen gereserveerd houd voor het os... bij de samsung A5 en de S8 kan dit al snel oplopen tot 8,5 gb. Samsung meld nu al wel het effectief beschikbare geheugen op de verpakking.

Gesponsord

Meld een bug