Telenet-klanten kunnen binnenkort tv kijken zonder decoder of afstandsbediening

Het aanbod van YUGO, met onder meer ‘Dertigers’, ‘True Blood’ en ‘Friends’?
Telenet Het aanbod van YUGO, met onder meer ‘Dertigers’, ‘True Blood’ en ‘Friends’?
Met een nieuwe formule zullen Telenet-klanten binnenkort televisie kunnen kijken zonder decoder of afstandsbediening. De bundel 'YUGO' is volledig opgebouwd rond een smartphone-app. 

Met het nieuwe aanbod wil Telenet inspelen op een specifieke doelgroep van 'freestylers', zegt marketingverantwoordelijke Jeroen Bronselaer. "Het gaat om een groep die momenteel gewoon is om volledig zelf zijn videoaanbod samen te stellen. Het is niet onze ambitie om deze rol opnieuw op te nemen voor hen, wél om met YUGO een plaats te veroveren in hun selectie van must-have apps."

Via de app zijn twintig basiszenders te bekijken, in combinatie met zeven dagen uitgesteld kijken, opnamemogelijkheden en alle films en series van het 'Play'-aanbod. Omdat alles via het internet loopt, zijn vast en mobiel internet inbegrepen in de bundel. De klant krijgt 20 gigabyte data, te verdelen over één of twee simkaarten. Verbruik via de YUGO-app telt niet mee in die datapot.

Chromecast
Om via de smartphone op een televisiescherm te kunnen kijken, is wel een Google Chromecast of Apple TV nodig. De Chromecast is aan verminderd tarief te verkrijgen bij de bundel. 

"We zijn van plan om het product snel en dynamisch verder te laten evolueren, in nauwe samenspraak met de doelgroep", zegt Bronselaer. "Zo willen we de omgevingen voor de zenders rijker maken en ook nadenken over integratie van andere soorten content, zoals bijvoorbeeld sport.”
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Vandereyken

  Wat is hier de meerwaarde van ? Behalve dat je extra zal moeten betalen voor deze dienst. En ik betaal zo al genoeg voor Telenet. Dus nee, bedankt.

 • Jan Verstrepen

  En gaat dat dan minder kosten?

 • Geert Van Rechem

  ben van oordeel dat Telenet niet meer kan voldoen aan de concurentie; Ik ben heel recent overschakeld van Porximus naar Telenet.

 • Jan Van de Velde

  Men kijkt TV voor de inhoud, niet voor technische snufjes. Er is hoegenaamd niets interessants meer te zien op TV en het is dan nog peperduur.

 • Inge Verschueren

  Dat ze eerst zorgen dat de diensten dat er nu zijn deftig werken !!!!!!!!