Surfen op je smartphone in Tunesië? Dat kost je deze zomer 21,5 euro per mb

THINKSTOCK
Opgelet voor wie deze zomer op vakantie trekt naar Tunesië of de Verenigde Arabische Emiraten. Beide landen hebben hun telefonietarieven fors opgetrokken. De krant L'Echo ontdekte dat je daardoor bij Proximus het hallucinante bedrag van 21,5 euro per verbruikte megabyte via roaming betaalt. Bellen kost u 6,17 euro per minuut.

Eventjes online gaan via roaming zou u dus wel eens heel duur te staan kunnen komen op uw vakantiebestemming. Het tarief gaat in vanaf 1 juli en betekent voor telefonie meer dan een verdubbeling van de prijs, die nu nog op 3 euro per minuut ligt.

Ook BASE verhoogt zijn prijzen voor beide landen, zo betaal je er vandaag al 6 euro per minuut en 14,52 euro per megabyte (tegenover 3,5 euro per megabyte voor andere landen buiten Europa). Volgens de operator, die zelf speciaal een waarschuwing online heeft geplaatst, hebben Tunesië en de VAE recent beslist hun tarieven om te bellen, te sms'en en mobiel te surfen fors op te trekken en kon ze niet anders dan volgen. "Wees dus extra voorzichtig wanneer je met je gsm belt, sms't of surft in die landen: de roamingtarieven zijn heel hoog en je factuur kan dus snel oplopen."

Mobistar, Telenet en VOO verhogen hun tarieven deze zomer niet.

Ook Playbook, de ochtendnieuwsbrief van Politico Europe, meldt vanmorgen dat ze er "op een harde manier hebben geleerd dat Proximus 14,92 euro per megabyte aanrekent vanuit de VS, zwaar boven de binnenlandse prijs van 0,01 euro of minder per megabyte".