Student vernielt 66 computers op Amerikaanse universiteit met ‘usb-killer’

USB Stick
USB Stick
Een 27-jarige Indiase student heeft toegegeven 66 computers vernield te hebben op de St. Rose universiteit in Albany, gelegen in de Amerikaanse staat New York. Hij gebruikte daarvoor slechts een usb-stick.

De usb-killer, zoals het apparaatje heet, zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen in de computer snel en herhaaldelijk laden en ontladen. Hierdoor zijn de usb-poort en andere elektrische systemen binnen de computer binnen de kortste keren onbruikbaar. Vishwanath Akuthota stopte zijn usb-stick in 66 verschillende computers, evenals meerdere beeldschermen en andere computergestuurde hulpmiddelen. 

Actie gefilmd

Akuthota heeft volgens de openbaar aanklager inmiddels bekend dat hij de computers opzettelijk heeft vernietigd. Zijn daden filmde hij met zijn telefoon en maakte tijdens zijn acties opmerkingen als ‘I’m going to kill this guy’. Het vernietigen van de computers heeft de universiteit ruim 58.000 dollar gekost. Akuthota moet de schade terugbetalen. 

Zijn gevangenisstraf wordt in augustus 2019 bepaald. Hij kan maximaal tien jaar celstraf krijgen en een boete tot omgerekend 222.000 euro. Na zijn vrijlating kan hij nog drie jaar onder toezicht worden gehouden. Waarom hij de computers kapotmaakte is niet bekend. Volgens de regionale krant Times Union is hij in december 2017 afgestudeerd met een masters-diploma in zakelijke administratie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lorine Lupon

  Wat hij aantoont moet niet bestraft maar beloond worden, hij legt zaken bloot waar de gewone mens geen weet van heeft en hoe je met één usb stick een volledige mainframe kan doorbranden. Elke werknemer van Doel met zo'n stick kan de computergestuurde koeltoren doen crashen. Men moet hem niet straffen maar de verkopers van zo'n killer, je kan die in 1 minuut bestellen online.

 • Patrick Moorthamer

  Straf op maat daar, hier een wijzende vinger en de zaak is afgerond.

 • Danny Schoofs

  Dit is géén software, maar hardware... Capacitoren in deze speciale usb-sleutel laden op & geven een stroomstoot van 200V terug, op een usb-poort die voorzien is voor 5V, wat in't slechtste geval je moederbord/moederbord/voeding stukmaakt & in't beste geval enkel je usb-poort. & dit in luttele seconden. Je kan zo'n ding gewoon op't internet kopen.

 • Liam Bamberger

  Waarom schrijft men dit soort software? Je zou die creativiteit toch in iets goeds willen steken en niet in het vernietigen van zaken?

 • wilfried de hert

  Waarom heb ik het gevoel dat er hoe langer hoe meer "zotten " rondlopen.