Spotify nog dit jaar in elke auto te gebruiken

Het apparaatje van Spotify is eenvoudig op het dashboard aan te brengen.
Spotify Het apparaatje van Spotify is eenvoudig op het dashboard aan te brengen.
Spotify brengt nog dit jaar een accessoire uit waarmee iedereen in de auto de populaire muziekdienst kan gebruiken. 

Spotify zal zijn speciaal voor auto's ontwikkelde, met de stem bediende mediaspeler later dit jaar uitbrengen. Dat melden goed ingewijde bronnen aan de Financial Times. Het bestaan van het apparaatje was eerder al per ongeluk uitgelekt in marketingmateriaal. Nu al maakt Spotify soms deel uit van het infotainmentsysteem van de auto, maar dan gaat het vooral om nieuwe, duurdere auto's met een internetverbinding. De aparte mediaspeler die Spotify momenteel ontwikkelt, kan echter ook in oudere auto's worden gebruikt.

The Financial Times weet te melden dat het nieuwe apparaat via bluetooth verbindt met het audiosysteem van de auto. Maar waar het de data vandaan haalt, is onduidelijk. Wellicht dat het apparaat beschikt over multipoint-functionaliteit voor een gelijktijdige bluetooth-verbinding met de smartphone. Een andere mogelijkheid is dat het apparaat verbindt met mobiele netwerken, of dat de speler vooraf muziek opslaat.

Het apparaat heeft hardware-knoppen waarvan de functionaliteit in te stellen valt, bijvoorbeeld een specifieke playlist. Voordeel hiervan is dat de gebruiker zijn blik niet van de weg hoeft te halen om een playlist aan te zetten, mits de knop goed ingesteld is. Ook is er ondersteuning voor stemcommando’s, die vermoedelijk uitgevoerd worden in combinatie met Siri of Google Assistant. Ook dit helpt te voorkomen dat de automobilist wordt afgeleid in het verkeer.

De producten die Spotify in april in het geheim aan een handvol gebruikers toonde, zie de afbeelding boven, zijn wellicht conceptontwerpen. Het lijkt erop dat het apparaat straks ook gebundeld kan worden met een jaarabonnement op de dienst. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vervoort

  Stelde eens een playlist samen van 100 nummers, 2 weken erna waren er al 3 verdwenen. Dus, nutteloos voor mij, ik gebruik YouTube voor mijn muziek.

 • Walter Lippens

  Gewoon uw smartphone aansluiten op de aux ingang van autoradio en spotify afspelen op smartphone. Geen extra accessoires nodig.

 • Wim Offermans

  Kristof Degros Op mijn 61ste vind ik Spotity toegevoegde waarden aan mijn leven. Kunnen beschikken over 98% van de ooit uitgegeven muziek in digitale kwaliteit. En dat voor 10€ per maand. Ik gaf vroeger een groot veelvoud uit aan grammofoonplaten en CD's.

 • Laurens Stevens

  Rudi, cassette aan de achterkant ook vol muziek zetten, dan moest je niet meer terugspoelen als die ook afgespeeld was

 • Rudi De Groof

  Ik nam vroeger zelf mijn 'cassettes' op voor in de auto te spelen. Toen was er nog geen bluetooth, spotify, siri, internet ...... maar wel wel fantastische muziek. Je moest wel altijd je cassette terugspoelen ... dat wel !