Spotify jaagt op gratis gebruikers die illegaal Premium aftappen

EPA

Spotify maakt komaf met gebruikers die de Premium-service gebruiken en daar niet voor betalen. De muziekstreamdienst liet de illegale gebruikers via mail weten dat hun account werd gedeactiveerd. Muziek luisteren kan pas weer wanneer de illegale software is verdwenen.

Spotify heeft naar eigen zeggen 159 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan het overgrote deel de dienst gratis gebruikt. Wil je de advertenties vermijden, dan moet je betalen voor Spotify Premium. Een hoop gebruikers weigert dat te doen, en profiteren van de Premium-dienst via illegale software. Door een ‘gehackte’ app te installeren en in te loggen met hun eigen gratis Spotify-account, kunnen die gebruikers genieten van de Spotify-voordelen zonder ervoor te betalen. De software omzeilt de beperkingen die aan een gratis account zijn gebonden, zoals de advertenties, de ‘shuffle only’-functie en het gelimiteerde aantal skips.

Gedeactiveerd

Nu lijkt Spotify streng op te treden tegen zulke gebruiken. Via een mail die Torrent Freak kon inkijken, werden verschillende personen verwittigd dat er “abnormale activiteiten” werden geregistreerd en hun account tijdelijk wordt gedeactiveerd. Om opnieuw hun account te kunnen gebruiken, vraagt Spotify om de illegale software te verwijderen, en de officiële Spotify-app te installeren. Als dat niet gebeurt, dan bestaat er de kans dat de account permanent verwijderd wordt.

Gebruikers die de mail aankregen, deden hun beklag op de Spotify-fora. Sommigen onder hen vertelden dat hun app stopte met werken, terwijl anderen nog wel konden inloggen via de bewerkte software. Hoeveel mensen de mail aankregen, is niet bekend.

Beursgang

De campagne tegen illegale gebruikers heeft mogelijk te maken met de beursgang van de streamingdienst. Eind februari werd duidelijk dat Spotify naar de beurs van New York trekt. Het lijkt dan ook alsof het bedrijf  schoon schip wilt maken voor het die stap zet.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WILLY ZACHEL

  Is normaal mensen moeten zich aan de regels houden ! Eigenlijk is dat dan puur diefstal !

 • Filip De Bakker

  en wanneer doen ze iets aan de (illegale) "lifetime" Premium accounts? Kijk maar op e-bay e.d.

 • romy verhove

  Alles was ooit gratis op internet en met beetje zoekwerk blijft dat ook zo...Spotify wil slapend rijk worden zoals de meeste nutteloze apps. ..

 • Ben Vandevenne

  En gelijk hebben ze bij Spotify. Waarom hebben mensen het zo moeilijk met betalen van kwaliteitsvolle content? Het is door hen dat de abbo's duur zijn en is gewoon asociaal gedrag.

 • rik lagrou

  word tijd zou met alles zo moeten want dit kost aan ons allen die eerlijk zijn