Solden: dit zijn de strafste tech-koopjes

photo_news
De solden zijn begonnen in de winkelstraat en online, en ook in de tech-winkels vallen er koopjes te doen. Dit zijn enkele toppers onder de grootste prijsdalers. 

Smartphone: Samsung Galaxy S10+ met Galaxy Watch (€ 1.099)

Wie al enkele maanden lang verlekkerd is op de Samsung Galaxy S10+, kan nu misschien zijn slag slaan. Het toestel kost nog steeds meer dan 1.000 euro, maar bij Fnac staat hij momenteel voor 1.099 euro én je krijgt er nog een Galaxy Watch bij. Het gaat hier om de versie met 12 gigabyte werkgeheugen en 1 terabyte opslag, die vorig jaar nog 1.600 euro kostte.  Hij blijft een topper wat onder meer camera en scherm betreft, en het duurt nog tot begin volgend jaar voordat er een opvolger komt. Eerst komt wellicht deze zomer nog de Note 10, gericht op (semi)professionele gebruikers. Vergelijk hier de laagste prijzen van de Samsung Galaxy S10+.

Tip: Bekijk de grootste prijsdalers van de solden!

(lees verder onder de foto)

Samsung Galaxy S10+
Samsung Samsung Galaxy S10+

Budget televisie: Sony Bravia KDL-40WE660 (€ 409)

Deze 40-inch-tv van Sony (schermdoorsnede: 102 centimeter ) kwam op de markt voor € 469, maar kost bij Mediamarkt momenteel € 409. Ook bij andere winkels staat hij ondertussen aan een verlaagde prijs. Het gaat wel om een iets ouder model, maar gezien de schermgrootte blijft dit een ideaal toestel voor op een jongerenkamer of studentenkot. De beeldresolutie is Full HD (1.920 op 1.080 beeldpunten) en hij heeft Smart TV-functies. Vergelijk hier de meest actuele prijzen van de Sony Bravia KDL-40WE660.

(lees verder onder de foto)

Sony Bravia KDL-40WE660
Sony Sony Bravia KDL-40WE660

High-end televisie: Sony KD-65XF9005 (€ 1.199)

Als je een grote tv zoekt voor in de woonkamer, zit je momenteel ook goed bij Sony. De gemiddelde winkelprijs van deze 65-incher (schermdiagonaal: 165 centimeter) is 1.399 euro, maar bij Media Markt en Art & Craft staat hij momenteel voor 200 euro minder. In ruil voor je geld krijg je een goede televisiemiddenklasser, met 4k-beeldkwaliteit (3.840 op 2.160 pixels), Android TV als besturingssysteem en een ordentelijke beeldsnelheid. Alleen is het geen oled-tv (Organic Light Emitting Diodes, de allerrecentste beeldtechnologie met een veel breder kleurenpalet), terwijl die technologie wel fors in opmars is. Toch: als je een goede tv wil waar je een paar jaar mee verder kan, is dit toch wel een aanrader. Vergelijk hier de beste prijzen van de Sony KD-65XF9005.

(lees verder onder de foto)

Sony KD-65XF9005
Sony Sony KD-65XF9005

Tablet: Huawei MediaPad M5 Lite (€ 189)

Wie nog een tablet zoekt, en binnen het Android-ecosysteem wilt blijven, zit goed bij deze MediaPad M5, die Huawei in september vorig jaar lanceerde. Het was al een prijsbreker, maar momenteel staat hij bij het Nederlandse Belsimpel voor € 189, komende van een heel eind boven de € 200. Deze Huawei MediaPad M5 Lite werkt alleen op wifi, maar heeft een beeldresolutie die zelfs een beetje boven Full HD gaat (1.920 op 1.200 beeldpunten, de zogeheten WUXGA-resolutie). De schermdiagonaal is een fatsoenlijke 10 inch (25 centimeter). Vergelijk hier de meest actuele prijzen van de Huawei MediaPad M5 Lite.

(lees verder onder de foto)

Huawei MediaPad M5 Lite
Huawei Huawei MediaPad M5 Lite

Robotstofzuiger: eufy RoboVac 11 (€ 159)

Als je op zoek bent naar een stofzuigrobot, en je neemt genoegen met een goedkope instapper, dan heeft deze RoboVac momenteel een goeie prijs bij bol.com. Hij staat er voor € 159, terwijl andere winkels een prijs aanhouden die dichterbij de richtprijs van meer dan 200 euro blijft. Het model in kwestie kwam al in 2017 op de markt, maar wordt nog steeds vaak geprezen voor zijn lange accuduur, zijn zuigkracht en het geringe lawaai dat hij maakt. Vergelijk hier de laagste prijzen van de eufy RoboVac 11.

Tip: Toon me alle koopjes van het moment

(lees verder onder de foto)

eufy RoboVac 11
eufy eufy RoboVac 11

Lees ook:

Vergeet die dure Galaxy’s en iPhones: dit zijn smartphonetoppers van andere merken

Dit zijn de vijf beste laptops van het moment

Review - Xiaomi Pocophone F1 - High-end smartphone voor weinig geld
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vaeske

  Oppassen met solden, vooral bij kledij. Het laat mensen zaken kopen omdat ze “ goedkoper “ zijn, niet omdat ze ze nodig hebben. Overconsumptie tot gevolg. En slechte koop die uiteindelijke dure koop blijkt te zijn want wordt amper of niet gedragen.

 • Pieter Verhulst

  Beste tech koopje is geen kopen.

 • Gerard Roest

  Er ZIJN geen koopjes tijdens de solden. Alleen hogere adviesprijzen.

 • Joan Lute

  Als je het slim aanpakt en om de 23 maanden je smartphone abonnement met toestel afkoopt en opnieuw voor 24 maanden hernieuwd dan kun je telkens een nieuw toptoestel hebben voor nog geen 100 euro. Zo heb ik de S10 zelfs gratis gehad na cashback bij hernieuwd abonnement.

 • Lucie Barbe

  Iemand die zo een dure gsm koopt , heeft mss geen tv , fototoestel en pc thuis, je kan immers zoveel meer met een gsm tegenwoordig, komt het wel heel wat goedkoper uit.