Smartwatch, activity tracker of smartband: zo kies je de beste wearable

Welk soort wearable is het beste voor jou?
Unsplash Welk soort wearable is het beste voor jou?
Wearables voor aan je pols komen vandaag in meerdere maten en gewichten. Welke is de juiste voor jou: een smartwatch, een sporthorloge of een activity tracker?

Smartwatch

Toen Pebble en Samsung in 2013 de klassieke smartwatch lanceerden, zaten er al sport- en fitnessfuncties in. Maar een echte smartwatch is méér  dan een tool om je sportieve prestaties mee te meten: ze dienen bijvoorbeeld ook om onze afhankelijkheid van de smartphone wat te verlichten. Voor het lezen van berichten hoeft de telefoon bijvoorbeeld niet meer uit de broekzak. Bovendien is een smartwatch gemaakt om er beter mee over straat te kunnen: voor Apple is de Apple Watch bijvoorbeeld evengoed een mode-accessoire of zelfs een juweel als een stuk technologie. Hetzelfde geldt voor de Huawei Watch GT, een van de populairste smartwatches van het moment. Bekijk hier de populairste smartwatches

(lees verder onder de foto)

De Huawei Watch GT.
Huawei De Huawei Watch GT.

Activity tracker

Het sporthorloge bestond al eventjes toen de activity tracker ten tonele verscheen, maar de digitalisering zorgde er onder meer voor dat ze kunnen worden gekoppeld aan een smartphone en dus alle data van de sensoren - waaronder de calorieënteller, de stappenteller, de hartslagsensor en zelfs de slaapmonitor - kunnen worden doorgegeven en bijgehouden in de cloud. Onze recente favoriet: de ForeRunner 235 van het Amerikaanse topmerk Garmin. Bekijk hier alle activity trackers/smarttrackers

(lees verder onder de foto)

De ForeRunner 235.
Garmin De ForeRunner 235.

Smartband

Wie uitsluitend gericht is op sportieve prestaties heeft niet echt een horloge met alles erop en eraan nodig. Veel merken hebben een fitnessarmband op de markt, die alle fitnessfuncties en -sensoren in zich draagt die je ook vindt in een smartwatch. Je kunt er zelfs de klok op aflezen! De Mi Band 3 van het Chinese Xiaomi is een prima voorbeeld van zo’n smartband. Bekijk hier alle smartbands.

TipVergelijk hier de beste beoordeelde sport wearables aan de scherpste prijzen.

(lees verder onder de foto)

De Mi Band 3.
Xiaomi De Mi Band 3.

Lees ook:

Stanford University geeft details vrij van hartritmestudie met Apple Watch

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Fitter worden in 2019? Deze 5 gadgets helpen écht
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom De Bondt

  Telefoon op stil en vibraties op de smartwatch als je een berichtje krijgt, wat je dan discreet kan bekijken. Beste uitvinding ooit en je stoort niemand meer met irritante piepjes en belletjes!

 • tyl sachs

  Gelukkig wordt EUland bestuurd door goede en echte democraten. EUristocraten die weten dat de bevolking best geen referendum over de EU wordt voorgelegd want die bevolking zou toch niet weten waarover ze stemt. In UK doet de premier echter wat die bevolking wil. Kan toch niet. EUdemocratie op zijn kop

 • Hans Molenbeek

  Koop geen smartwatch, koop voor dat geld een analoog opwindbaar horloge. Is mooier, gaat langer mee en heeft echt stijl. Een smartwatch is na 3 jaar om weg te smijten, net als een smartphone.

 • Fanni Lyband

  Dit is pure geldklopperij! Mijn zoon heeft ook zo'n smartwatch met o.a. een stappenteller. Samen hebben we die uitgetest, hij moest geen stap zetten enkel zijn arm eens naar boven bewegen en het apparaat gaf reeds 2 uitgevoerde stappen aan?!? Duur bedrog dus wat mij betreft.

 • Louis Bouduin

  Van al dat meten, kreeg ik het behoorlijk op mijn heupen. Ook al ben ik zeer begaan met mijn gezondheid. Iedere dag wegen, bloeddruk nemen, hartslag en minstens de 10.000 verplichte stappen. Daarmee kom ik wel toe. Dat horloge mat de ganse dag allerhande dingen, dat was gewoon te veel van het goede. Maar wel een leuke gadget.